معرفی جهاد دانشگاهی و دوره های کوتاه مدت و بلند مدت موجود در مراکز جهاددانشگاهی

۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | ۰۸:۵۷ کد : ۸۶۸۶ معاونت آموزشی تاپ خبر
معرفی جهاد دانشگاهی و دوره های کوتاه مدت و بلند مدت موجود در مراکز جهاددانشگاهی

معرفی جهاد دانشگاهی و دوره های کوتاه مدت و بلند مدت موجود در مراکز جهاددانشگاهی کشور

جهاد دانشگاهی نهاد بسیار فعالی در زمینه پرورش استعداد و توانایی افراد در زمینه های مختلف آموزشی از جمله پرورش نیروی فنی و کارامد در رشته های مختلف تحصیلی، زبان، هنر، موسیقی، کامپیوتر و … می باشد. این نهاد در پرورش نیروی فنی سابقه دیرینه داشته و مبنای آن در ارائه مدارک به هنرجویان و کارآموزان سطح یادگیری افراد می باشد. دوره های آموزشی موجود در جهاد دانشگاهی به دوره های کوتاه مدت و بلند مدت آموزشی تقسیم می شوند. همچنین آموزش دوره های کوتاه مدت در 4 ترم تحصیلی در سال و به ازای هر فصل سال ارائه می گردد.

همه افراد در سنین کودکی تا میانسال و بالاتر می توانند در این دوره ها شرکت کرده و به یادگیری بپردازند. به دلیل کیفیت آموزشی بالای جهاد دانشگاهی هرساله علاقمندان به شرکت در این دوره ها افزایش یافته و تعداد واحدهای آموزشی جهاد دانشگاهی در شهرهای مختلف افزایش می یابد. در ادامه به معرفی کامل جهاد دانشگاهی و دوره های برگزاری در این مجموعه می پردازیم.

معرفی جهاد دانشگاهی

جهاد دانشگاهی یک نهاد غیر دولتی و معتبر زیر نظر شورای انقلاب فرهنگی کشور می باشد، این نهاد به صورت مستقل فعالیت خود را انجام داده و دارای شخصیت مستقل از لحاظ اداری، استخدامی، مالی و غیره می باشد. فعالیت های جهاد دانشگاهی شامل اعمال فرهنگی، پژوهشی و آموزشی می باشند و تفکر ساخت این نهاد در دوران بعد از انقلاب و جهت پیوند واحد دانشگاهی و صنعتی در جهت تربیت نیروی کارامد و توانمند شکل گرفته است. به طوریکه امروزه می توان جهاددانشگاهی را یکی از بخش های خیلی تاثیرگذار در جنبه های مختلف آموزشی کشور دانست.

جهاد دانشگاهی

کلاس های عملی جهاد دانشگاهی در کارگاه های مجهز آموزش داده می شوند.

جهاد دانشگاهی شامل دوره های کوتاه مدت و بلند مدت می باشد. دوره بلند مدت شامل رشته های دانشگاهی بوده و دانشجویان می توانند در دوره های کاردانی و کارشناسی این دانشگاه شرکت نمایند. همچنین دوره های کوتاه مدت جهاد نیز شامل دوره های بسیار متعددی می باشد که در زمینه آموزش های مختلف در رده های سنی مختلف از کودکان تا بزرگسالان می باشد و یکی از بهترین انتخاب ها برای پر کردن اوقات فراغت فرزندانتان در انواع کلاس تابستانی جهاد دانشگاهی می باشد.

اهداف جهاد دانشگاهی

به طور کلی می توان وظایف و اهداف جهاددانشگاهی را به شرح ذیل عنوان کرد:

• ترویج فرهنگ و هنر اسلامی و زنده نگه داشتن آرمان های امام (ره)
  • تربیت نیروی فنی و کارامد جهت بهبود آموزش های دانشگاهی و آماده سازی جهت کار در بخش های فنی کشور
  • انجام تحقیقات کاربردی
  • آماده سازی فرزندان جهت یافتن مسیر پیشرفت آینده با ارائه کلاس های بسیار متنوع برای سنین پایین
  • حمایت، تشویق و جذب دانشجویان و پژوهشگران جوان و مستعد و برنامه ریزی و ایجاد شرایط و امکانات لازم به منظور فراهم آوردن زمینه فعالیت های علمی و پژوهشی آنان بر مبنای شناخت مشکلات واقعی و نیازهای تخصصی جامعه
  • ارائه خدمات علمی فنی در زمینه های مختلف مورد نیاز جامعه
  • اجرای دوره های رسمی آموزش های علمی کاربردی مطابق ضوابط و مقررات آموزش عالی کشور
  • مشارکت در ایجاد زمینه های مناسب برای اشتغال بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاهی
  • توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه ، دانشگاه و سایر مراجع و نهادهای فرهنگی به خصوص برای نسل جوان
  • گسترش طرحهای کاربردی و نیمه صنعتی از طریق پیوند با مراکز علمی و تحقیقاتی به منظور به کارگیری نتایج پژوهش
  • الهام بخش در نو اندیشی و پویایی علمی و فرهنگی در جهت نیل به خودباوری، خوداتکائی و تقویت هویت
  • جذب توان علمی نخبگان
  • تولید، جذب و بومی سازی فناوری های مورد نیاز
  • صیانت از ارزش‌های انقلاب اسلامی و انقلاب فرهنگی
  • تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی ایرانی با رهیافتی زیبایی شناسانه، بدیع و منطبق با زمان
  • پرورش خلاقیتها و استعدادهای فرهنگی- هنری و تقویت روحیه خودباوری دانشجویان

جهاد دانشگاهی

هدف جهاد دانشگاهی پرورش نهال استعداد و توانایی افراد در سنین گوناگون است.

دوره های جهاد دانشگاهی

دوره های موجود در جهاد دانشگاهی به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

1. دوره های بلند مدت
  2. دوره های کوتاه مدت

در دوره های بلند مدت به پرورش دانشجویان در رشته های مختلف در دوره های کاردانی، کارشناسی پرداخته می شود، مدرک ارائه شده در دانشگاه جهاددانشگاهی مدرک علمی کاربردی می باشد. در رابطه با اعتبار مدرک باید بگوییم که اعتبار مدرک جهاددانشگاهی جهت ادامه تحصیل، اعتبار مدرک علمی کاربردی می باشد اما توانایی علمی و عملی دانشجویان دانشگاه جهاد دانشگاهی عموما به دلیل هدف شکل گیری این دانشگاه که پرورش نیروهای فنی می باشد بیشتر است.

همچنین دوره های کوتاه مدت جهاد که عامل محبوبیت این نهاد می باشند در ترم های 3 ماهه ارائه می شوند. جهاد دانشگاهی در ابتدای شروع هر فصل اقدام به ثبت نام در ترم جدید جهت دوره های آموزشی کوتاه مدت می نماید. از جمله دوره های بسیار محبوب در جهاد می توان دوره های آموزشی زبان را نام برد که همه ساله زبان آموزان بسیاری در آن شرکت می کنند و بهترین متدهای آموزش زبان انگلیسی در این نهاد تدریس می گردد. از جمله زمینه های مختلف آموزشی در دوره های کوتاه مدت جهاد دانشگاهی می توان موارد زیر را نام برد:

• دوره های عمومی و تخصصی زبان
  • کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • هنر، معماری و عمران
  • علوم پزشکی و پیراپزشکی
  • نظام مهندسی
  • آموزش های مجازی
  • آموزش تخصصی کارکنان دولت
  • و …

مراکز جهاد دانشگاهی

به دلیل کیفیت بالای آموزش در زمینه های مختلف نظری و عملی در جهاددانشگاهی این سازمان مورد توجه و علاقه بسیاری می باشد. همین موضوع نیز باعث شده است که درخواست مردم برای شرکت در این دوره ها بیشتر شده و پیوسته به واحدهای آموزشی جهاد دانشگاهی در شهرهای مختلف ازجمله اراک ، ساوه ، محلات افزوده شود.