معاون وزیر عنوان کرد:

حمایت از جهاددانشگاهی استان مرکزی جهت راه‌اندازی مرکز خدمات تخصصی انار

۲۳ آذر ۱۳۹۹ | ۰۹:۰۸ کد : ۲۵۶۱۸ معاونت پژوهشی تاپ خبر
معاون وزیر جهاد کشاورزی درخصوص طرح راه اندازی مرکز خدمات تخصصی دانش بنیان انار که به همت جهاد دانشگاهی استان مرکزی قرار است انجام شود، گفت: از این طرح های تحقیقاتی و دانش بنیان حمایت کرده و با تشکیل جلسات در وزارت جهاد کشاورزی سازوکار اجرایی شدن آن را فراهم خواهیم کرد.
حمایت از جهاددانشگاهی استان مرکزی جهت راه‌اندازی مرکز خدمات تخصصی انار

محمدعلی طهماسبی ۲۲ آذرماه در جلسه هم اندیشی بررسی مشکلات بخش کشاورزی شهرستان های ساوه و زرندیه گفت: در باغات شهرستان ساوه بهتر است از آبیاری تجمیعی و هوشمند استفاده شود ولی مسائل اجتماعی اینگونه اقدامات در سطح شهرستان باید رفع شود.

وی افزود: در خصوص موضوع راه اندازی مرکز خدمات مکانیزاسیون که در جلسه مطرح شد، در قانون سازمان تعاون، موضوع ایجاد این شرکت ها دیده شده و می توان از این ظرفیت قانونی استفاده کرد . در حال حاضر اگر کشاورزان پیشرویی در شهرستان برای ورود به این حوزه وجود دارند، مراجعه کنند. تسهیلات 15 درصدی هم می توان به آنها اختصاص داد و در مجموع ظرف قانونی اینکار وجود دارد.

طهماسبی تاکید کرد: باید مدیری برای این شرکت ها انتخاب شود که بتواند به گونه ای مدیریت کرده و خدمات را به کشاورزان ارائه دهد، که هزینه آن در زمان برداشت بازپرداخت شود. برای کمک به انجام این مهم می توان با بانک ها نیز تعامل کرد.

به گزارش ایسنا، مجید آنجفی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: استان مرکزی در تنوع، میزان و جایگاه اثر بخشی تولیدات کشاورزی در زمره 10 استان برتر کشور است. این استان کمتر از دو درصد جمعیت کشور را دارد، اما بیش از سه درصد محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید می شود و در اکثر محصولات، مازاد نیاز استان تولید می شود.

وی بیان کرد: در برخی محصولات، استان مرکزی برند ملی دارد برای مثال تولید انار در 12 هزار هکتار سطح زیر کشت و بیش از 150 هزار تن که رتبه های اول و دوم کشور مربوط به استان مرکزی است و صادرات پسته ارگانیک با 13 هزار هکتار مختص زرندیه است. در حوزه شهرک های گلخانه ای با شهرک گلخانه ای آوه به عنوان بزرگترین شهرک گلخانه ای کشور، استان برتر است و افزون بر 90 درصد ماهیان زینتی در استان مرکزی در شهرستان های اراک، محلات و خمین انجام می شود.

آنجفی گفت: کشت 200 هکتار سبزی و صیفی، رتبه سوم تولید گوشت قرمز کشور، تولید سالانه 70 هزار تن مرغ در استان که 30درصد آن مازاد بر تولید است، برخورداری از ظرفیت تولید 380 هزار تن شیر، ارتقای رتبه 12 به هشتم کشور در تولید گندم و توسعه کشت گیاهان دارویی از مزیت های استان مرکزی است.

وی در ادامه گفت: در حوزه تدوین قوانین و مقررات در موضوعات مختلف کشاورزی چالش داریم که بزرگترین مشکل تامین سرمایه است. عطش زیادی نیز در این حوزه وجود دارد و در این راستا نیاز به قوانین توسعه‌ای از سوی مجلس داریم. از محل منابع صندوق توسعه ملی 45 درصد به بخش کشاورزی و 55 درصد برای سایر حوزه های تخصیص داده شده است ولی به دلیل عطش کشاورزی در این حوزه در استان مرکزی 82 درصد جذب بخش کشاورزی شد و عمده آن از طریق بانک کشاورزی جذب شد.

آنجفی همچنین گفت: باید قانون تمرکز اختیارات اجرایی شود چرا که در حوزه کشاورزی پاسخگوی خواسته هایی هستیم که اختیاری در آن نداریم.

وی عدم امکان صدور سند مالکیت برای اراضی ملی که برای سرمایه گذاری واگذار می شود را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: امروز کمبود آب بحران بزرگ کشاورزی است و راهکار ما استفاده از توسعه روش های نوین آبیاری است. در استان مرکزی حدود 70 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار دارد. هم اکنون 160 هزار هکتار اراضی آبی در استان وجود دارد که باید تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار گیرد.

وی همچنین خواستار حفظ کاربری اراضی کشاورزی شد و گفت: میل به تفکیک اراضی کشاورزی بالاست و قانون جامعی در این حوزه وجود ندارد و تعارضات بسیاری حتی در احکام قضایی در نتیجه برداشت‌های دوگانه وجود دارد که نیازمند بازنگری و تدوین قانون است.

عبدالحسین محمدی مدیر کل منابع طبیعی استان مرکزی نیز گفت: در استان مرکزی عملیات آبخیزداری در 12 هزار نقطه انجام شده است.

وی بیان کرد: شفاف سازی وضعیت اراضی ملی در راستای صیانت از اراضی ملی در دستور کار قرار دارد. همچنین تجهیز منابع طبیعی به امکانات مکانیزاسیون اطفای حریق برای تسریع در خاموش کردن حریق در مراتع ضرورت دو چندان دارد.


نظر شما :