رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی:

موسسات قرآنی به تولید محصولات فناورانه و دانش‌بنیان رو بیاورند

۲۴ آذر ۱۳۹۹ | ۰۹:۳۲ کد : ۲۵۶۸۵ اخبار عمومی تاپ خبر
موسسات قرآنی می‌توانند در بخشی از فعالیت‌های خود به سمت تولید محصولات فناورانه و دانش بنیان رو بیاورند و کار اقتصادی انجام دهند.
موسسات قرآنی به تولید محصولات فناورانه و دانش‌بنیان رو بیاورند

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان مرکزی ، مسعود شهرجردی عصر یکشنبه در جلسه هم اندیشی کارگروه قرآنی سازمان تبلیغات ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری و گرامیداشت روز ۲۷ آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: پس از نشست‌های مختلف با مجموعه‌های فعال قرآنی، دغدغه‌های مشترک را در شورای فرهنگی جهاددانشگاهی احصا کردیم و طرحی را با همکاری وزارت کار و دفتر امور بانوان ریاست جمهوری در سال ۹۸ برای ۱۳۱ نفر از زنان سرپرست خانوار به صورت پایلوت و دو هزار نفر به صورت متقاضی از مرداد ماه شروع کردیم.

وی افزود: این طرح را بر اساس مطالعه و تجربیات ۹ کشور انجام شد و در ابتدای سال ۹۹ این طرح در استان به اتمام رسید. این طرح شامل ۳ فاز شناسایی متقاضیان، مطالعه مزیت‌های شهرستان و اتصال به بازار بود. برای جلوگیری از هدر رفت منابع مالی در این طرح اقداماتی را اتخاذ کردیم که این زنان سرپرست خانوار بعد از دریافت تسهیلات ملزم به اشتغال باشند و از ایجاد بیکاران بدهکار جلوگیری کنیم به همین دلیل یک مرکز رشد و فناوری قرآنی در جهاد دانشگاهی راه اندازی کردیم که باعث ورود فن آوران قرآنی و تولید محصول فناورانه و ارائه خدمت شد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی در خصوص مزیت‌های مرکز رشد و فناوری گفت: در این مرکز سعی شد که آموزه‌های غربی حتی در استارتاپ ها هم تغییر پیدا کند و بومی سازی شود.

شهرجردی ادامه داد: در مؤسسات قرآنی فعالیت‌های خوبی انجام می‌شود اما وقتی به مرحله‌ی ارائه محصول می‌رسد با مشکل اعتبارات مواجه می‌شود. این طرح جهاد دانشگاهی تلاش می‌کند که اتصال فن آوران قرآنی به بازار را ایجاد کند. این اتصال از طریق چهار مکان بازار که به صورت ملی و بین المللی فعالیت می‌کنند اتفاق می‌افتد.

وی ضمن اشاره به کمرنگ بودن نقش مؤسسات قرآنی پیشنهادی داد: امیدوارم بتوانیم مرکز رشدی در حوزه قرآنی داشته باشیم که فعالان فن آور بتوانند در آنجا مشغول شوند. مجموعه جهاد دانشگاهی هم آماده است با تجربه‌هایی که در حوزه تجاری سازی یافته‌های علمی دارد بتواند در پیوند مسائل اقتصادی و فرهنگی مؤسسات قرآنی را یاری کند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی تأکید کرد: ما امروز ۳۵۰ شغل شناسایی کردیم که می‌توانند از ظرفیت دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها استفاده کنند تا خروحی‌اش منجر به تولیدات دانش‌بنیان شود. مؤسسات قرآنی هم می‌توانند در در بخشی از فعالیت‌های خود به سمت تولید محصولات فناورانه و دانش بنیان رو بیاورند و در این زمینه کار اقتصادی انجام دهند.

شهرجردی ادامه داد: پیشنهاد می‌کنیم یک رویداد قرآنی را با مشارکت همه نهادها و مجموعه‌های قرآنی در استان برگزار کنیم تا بتوانیم در زمینه‌های مختلفی از جمله مد و لباس اسلامی، معماری اسلامی، اسباب بازی، اپلیکیشن، گردشگری و توریسم، تولید محتوای چندرسانه‌ای، سلامت و محصولات غذایی حلال ورود پیدا کنیم. از طریق این محافل می‌شود مجموعه‌های مستعد قرآنی را شناسایی و تقویت کرد تا ایده شأن را تبدیل به محصول کنند و به فروش برسانند.


نظر شما :