امام حسن مجتبی(ع)؛ تجلی صبر و مظلومیت
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ شهادت امام حسن مجتبی(ع) به روایتی در چنین روزی، هفتم صفر سال ۵۰ هجری قمری و به روایتی ضعیفتر در ۲۸ صفر امام حسن مجتبی(ع)، نوه پاک رسول گرامی اسلام (ص)، به شهادت رسید. امام حسن (ع) فرزند حضرت فاطمه (س)، دختر گرامی حضرت محمد (ص)، در سومین سال هجرت پیامبر اسلام به مدینه، در این شهر متولد شد. امام حسن (ع) این افتخار را داشت که هفت سال اول عمر خود را در پرتو تربیت الهی جدش پیامبر اسلام (ص) با تعالیم و معارف اسلامی آشنا شود.
سی و هفت سال از عمر مبارک امام حسن(ع) گذشته بود که پدر بزرگوارش حضرت علی(ع) به شهادت رسید و وظیفه خطیر هدایت جامعه اسلامی و نشر و گسترش قوانین قرآن و سنت پیامبر(ص) بر عهده امام حسن(ع) قرار گرفت.
مسلمانان پس از شهادت حضرت علی(ع) با امام حسن(ع) بیعت کردند. ایشان پس از رسیدن به خلافت، با کارشکنی معاویه بن ابوسفیان مواجه شد و در نتیجه، سپاهی را که پدرش برای جنگ با معاویه تدارک دیده بود، آماده کرد، اما امویان با حیله و نیرنگ، یاران امام حسن (ع) را از اطرافش پراکنده کردند.
به تدریج آن بزرگوار متوجه شکاف عمیق بین سپاهیان خود شد که احتمال پیروزی در جنگ را بشدت کاهش میداد. در این زمان امام حسن(ع) که اساس دین اسلام را در خطر میدید، به خاطر حفظ مصالح مسلمانان، صلح با معاویه حاکم اموی را پذیرفت. اما نفوذ معنوی و محبوبیت امام حسن(ع) در بین مردم چنان بود که حاکم اموی از آن حضرت سخت در هراس بود. وی میدانست که روشنگریهای امام حسن (ع) در مورد ماهیت امویان، پایههای حکومت آنان را تهدید میکند. به همین دلیل معاویه در توطئه ای، امام حسن(ع) را مسموم کرد و به شهادت رساند.
نظر شما :