نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی و دست پُر استان مرکزی از این فرصت آفرینی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ جهاددانشگاهی در این نمایشگاه توانمندی های خود را در عرصه های متعددی به نمایش گذاشت و به عنوان مصداق موفقیت اعتماد به ظرفیت های داخلی نشان داد که هر جا به توان ملی و مدیریت جهادی اتکا شده دستاوردهای بزرگی حاصل شده است.
این نمایشگاه به نوعی اعلام آمادگی به مدیران حوزههای مختلف اجرایی دولت بود و اعلام کرد که جهاددانشگاهی به عنوان نهادی فرابخشی و یک بازوی دانشبنیان و فناور میتواند با دریافت مأموریت در حل معضلات و مسائل کشور نقشآفرینی مناسبی داشته باشد.
یکی از ویژگی ها و شاید مهمترین ویژگی این نمایشگاه همانگونه که گفته شد، معرفی ظرفیت های این نهاد و پتانسیل ها و دستاوردهای آن در عرصه های مختلف فعالیتی بود، اما ویژگی دیگر این نمایشگاه با تمام دستاوردهای علمی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی اش، ایجاد فرصتی برای رایزنی، تعامل و تبادل ظرفیت ها و پایه ریزی اقداماتی برای دستیابی به دستاوردهای آینده بود و به عنوان یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه دنبال شد و تفاهم نامه هایی که در جریان برگزاری این نمایشگاه منعقد شد، مصداق همین فرصت آفرینی است.
یکی از واحدهای جهاد دانشگاهی که از این فرصت به خوبی برای رایزنی و تعامل و ایجاد زمینه همفکری و همکاری با دیگر واحدهای جهاد دانشگاهی کشور و همچنین بخش خصوصی استفاده کرد، واحد استان مرکزی بود.
راهاندازی شعبه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی در استان مرکزی
سهشنبه ۷ دیماه، در سومین روز برپایی نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی با حضور استاندار استان مرکزی و رییس جهاد دانشگاهی، تفاهمنامه همکاری به منظور راهاندازی شعبه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی در استان مرکزی به امضای فرزاد مخلصالائمه، استاندار استان مرکزی و دکتر رامین صرامی فروشانی، رئیس پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی رسید.
استاندار مرکزی همچنین، در بازدیدی که از این نمایشگاه داشت، با بیان اینکه بازدید از این نمایشگاه موجب ایجاد امید و انگیزه در میان جوانان و دانشجویان خواهد شد، تصریح کرد: معتقدیم که اقتصاد مقاومتی علاج مشکلات کشور و دارای دو رکن اقتصاد مردمی و اقتصاد دانش بنیان است.
مخلص الائمه با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان در دستاوردهای جهاددانشگاهی به عنوان رویش اصیل انقلاب، متبلور و آشکار است، گفت: امیدواریم زمینه برای حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان در کشور بیش از پیش فراهم شود تا مشکلات نیز برطرف گردد.
وی افزود: تلاش ها، مجاهدت ها و دستاوردهای غرور آفرینی از جهاددانشگاهی در این نمایشگاه ارائه شده است که موجب امیدآفرینی خواهد شد.
استاندار مرکزی همچنین در بازدید از غرفه معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی با اشاره به نتایج خوب طرح ملی توسعه مشاغل خانگی درکشور خواستار حمایت از اجرای این طرح در زمینههای مختلف توسعه اشتغال وکارآفرینی در استان مرکزی شد.
وی در این بازدید در جریان اجرای طرح های الگویی نوین توسعه مشاغل خانگی و نحوه اجرایی این طرح ها در ۳۱ استان کشور قرار گرفت.
بازدید نمایندگان مجلس شورای اسلامی از این نمایشگاه نیز زمینه ساز بسیاری از ظرفیت سازی ها و البته افزایش شناخت نمایندگان مردم در پارلمان ملی از توانمندی های جهاددانشگاهی بود.
لزوم استفاده جهاددانشگاهی از صنایع استان مرکزی در تولید محصولات دانش بنیان
محمدحسن آصفری یکی از نمایندگان استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی بود که در روز سوم برگزاری، از این نمایشگاه بازدید کرد و در گفتگو با مسئولان جهاددانشگاهی استفاده از ظرفیت های صنعتی استان مرکزی در پروژه های ملی این نهاد بویژه در عرصه تولید محصولات دانش بنیان را خواستار شد.
بر اساس این مطالبه نماینده اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، بر آمادگی استان مرکزی جهت حضور تیمی تخصصی از سوی جهاد دانشگاهی کشور در استان و بازدید این تیم از صنایع مادر و بزرگ اراک تاکید کرد تا این نهاد بدین وسیله بیشتر با ظرفیت های صنعتی این استان در راستای همکاری های آینده آشنا شود.
علیرضا سلیمی دیگر نماینده استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی نیز از دیگر نمایندگانی بود که در روز پنجم برگزاری این نمایشگاه از بخش های مختلف آن بازدید کرد.
وی که عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی است، در جریان این بازدید به توانمندی های جهاددانشگاهی در عرصه های مختلف اذعان و بر لزوم استفاده هرچه بیشتر از این توانمندی ها در رشد و توسعه کشور تاکید کرد.
انعقاد تفاهمنامه جهادهای دانشگاهی استان مرکزی و شهید بهشتی برای رفع معضل ضایعات سنگ محلات
یکی از دستاوردهای جهاد دانشگاهی استان مرکزی در جریان برگزاری این نمایشگاه که با حضور دکتر سلیمی و دکتر طیبی حاصل شد، امضای تفاهم نامه همکاری بین جهاددانشگاهی استان مرکزی و جهاددانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی بود که بر اساس این تفاهم نامه با همکاری دانشگاه شهید بهشتی و بخش های اقتصادی استان همچون اداره کل صنعت، معدن و تجارت، اداره صمت شهرستان محلات، محیط زیست استان مرکزی و ... دو اقدام اساسی در راستای استفاده مفید از ضایعات و باطلهها و نخالههای معادن سنگ محلات صورت خواهد گرفت.
آنگونه که علی اصغر غفاری زاده رییس جهاددانشگاهی استان مرکزی در خصوص این تفاهم نامه و دو اقدام حاصل از آن گفت، یکی از معضلات شهرستان محلات که یکی از قطب های معدن کشور است، مسائل زیست محیطی است که در نتیجه فعالیت معادن در این شهرستان اتفاق افتاده و یکی از این معضلات دپوی عظیم ضایعات و نخاله های معادن و سنگبری ها در چند نقطه از این شهرستان است که هم آلودگی زیست محیطی را رقم زده و هم منظر نامناسبی را برای این شهرستان توریستی ایجاد کرده است.
وی افزود: بر این اساس، یکی از دو اقدام یاد شده در قالب این تفاهم نامه استفاده از این نخاله ها در تولید برخی محصولات است و نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص کمک به عملیاتی شدن این اقدام قول مساعد داده است تا هرگونه مشکلی که در مسیر اجرایی شدن تفاهم نامه است برطرف شود.
به گفته غفاری زاده بر اساس کار آزمایشگاهی انجام شده در این رابطه می توان ۱۰ محصول را از این باطله ها تولید کرد که در نتیجه از این طریق برای شهرستان و استان ارزش افزوده ایجاد می شود و دیگر اینکه با تبدیل به احسن این ضایعات، معضلات زیست محیطی ناشی از دپوی این ضایعات صنعتی در شهرستان نیز برطرف خواهد شد.
بر اساس این گزارش، در پنجمین روز برگزاری این نمایشگاه، شهردار و رئیس شورای شهر اراک نیز از آن بازدید کردند و در جریان آن دسته از توانمندی های این نهاد که می تواند به مدیریت بهتر شهر کمک کند قرار گرفتند.
علیرضا کریمی شهردار اراک در حاشیه این بازدید تلاش های مجموعه جهاددانشگاهی در تقویت و ارتقاء بنیه علمی و فناوری کشور را فرصت مغتنمی دانست که پاسداشت آن نویدبخش پیشرفت و توسعه ملی و چشم انداز امیدآفرین نخبگان و دانشگاهیان این مرز و بوم خواهد بود.
یک تفاهم نامه دیگر
شهردار اراک، همچنین در حاشیه این بازدید تفاهمنامه همکاری سهجانبه ای را با شورای شهر اراک و جهاددانشگاهی استان مرکزی امضا کرد که بر اساس آن جهاددانشگاهی در بخشهایی که توانمندیهای لازم وجود داشته باشد، به شهرداری و شورای شهر اراک کمک خواهد کرد.
انتخاب طرح پژوهشی "بررسی وضعیت شاخص های توسعه اجتماعی در استان های کشور" به عنوان طرح شاخص
دیگر رویداد جالب توجه به موازات برگزاری این نمایشگاه، برگزاری پنجمین دوره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر جهاددانشگاهی با حضور دکتر محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بود که در جریان برگزاری آن از ۲۸ پژوهشگر و فناور برتر این نهاد تجلیل شد.
جهادگران برتر در این دوره در هشت بخش شامل پژوهشگران برتر، پژوهشگران جوان برتر، گروههای پژوهشی برتر، مراکز خدمات تخصصی برتر، نشریات علمی برتر، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد برتر، طرحهای پژوهشی و فناورانه برتر و واحدهای در حال توسعه تجلیل شدند و در این میان طرح پژوهشی "بررسی وضعیت شاخص های توسعه اجتماعی در استان های کشور" به عنوان طرح شاخص شناخته و از زهره شهبازی مدیر گروه پژوهشی توسعه اجتماعی جهاددانشگاهی استان مرکزی تقدیر به عمل آمد.
منبع: ایسنا مرکزی
نظر شما :