جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان(۴)

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی: جهاددانشگاهی در حوزه آموزشی و مدیریتی بازوی کمکی دولت آینده باشد

۰۹ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۶:۳۹ کد : ۷۳۸۸۶ اخبار عمومی تاپ خبر
بیاتی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی با وجود امکانات و اعتبارات محدود، عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده است، اظهارکرد: جهاددانشگاهی در حوزه آموزشی، مدیریتی و صنعتی به عنوان بازوی کمکی دولت آینده، نیروی انسانی تربیت کرده و کادرسازی کند.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی: جهاددانشگاهی در حوزه آموزشی و مدیریتی بازوی کمکی دولت آینده باشد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ ولی‌اله بیاتی نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی در آستانه فرا رسیدن ۱۶ مردادماه سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در خصوص تنوع و گستردگی خدمات و فعالیت‌های جهاددانشگاهی و برنامه‌ریزی برای بهره‌مندی از دستاوردهای این نهاد، اظهارکرد: جهاددانشگاهی مولود انقلاب اسلامی است که با هدف ارائه خدمت در حوزه‌های گوناگون تشکیل شد و فعالیت این نهاد موجب پیشرفت کشور در عرصه‌های علمی، فناوری، تحقیقاتی، پژوهشی، آموزشی، درمانی و ... شده است.

وی فرا رسیدن سالروز تاسیس جهاددانشگاهی را فرصتی برای معرفی خدمات و دستاوردهای این نهاد انقلابی دانست و گفت: خدمات ارزشمند جهاد دانشگاهی در عرصه‌های گوناگون بویژه در عرصه خلاقیت و نوآوری جوانان و نیز در حوزه ناباروری نیازمند اطلاع رسانی به مردم است.

نوآوری از ویژگی‌های جهاددانشگاهی است

وی با تاکید بر اینکه نوآوری از ویژگی‌های جهاددانشگاهی است و این نهاد همواره به دنبال نوآوری بوده است، اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از امور کشور به صورت سنتی پیش می رود و با گذشت افزون بر ۴۰ سال از انقلاب هنوز نتوانستیم نوآوری و تحول ایجاد کنیم. به نظر می‌رسد ایجاد نوآوری و تحول توسط نخبگان و اندیشمندان جهاد دانشگاهی می‌تواند محور فعالیت‌ها را از حالت سنتی خارج کند و تحولی در سطح منطقه‌ای و ملی ایجاد شود.

جای خالی جهاددانشگاهی در برخی حوزه‌ها

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی در ادامه به جای خالی جهاددانشگاهی در برخی حوزه‌ها اشاره کرد و گفت: در استان مرکزی خلاء تحقق ماموریت‌های تحقیقاتی و پژوهشی جهاد دانشگاهی در حوزه کشاورزی سنتی وجود دارد. نباید کشاورزان با بکارگیری شیوه‌های سنتی گرفتار موضوعاتی نظیر کم آبی، تسهیلات، خسارت و ... شوند بلکه باید با کار تحقیقاتی و پژوهشی توسط جهاد دانشگاهی، کشاورزی از حالت سنتی خارج شود و به صورت مدرن و مکانیزه درآید.

وی گسترش تحقیقات و شکوفایی استعدادهای جامعه را از مهمترین ماموریت‌های جهاددانشگاهی برای نیل به خوداتکایی برشمرد و گفت: توسعه امور فرهنگی از طریق ارتباط با نهادهای فرهنگی برای تقویت ضریب فرهنگی نسل جوان از دیگر ماموریت‌های این نهاد است.

بیاتی در ادامه به گسترش طرح‌های کاربردی و نیمه صنعتی توسط این نهاد اشاره کرد و گفت: در استان مرکزی که قطب صنعت کشور است مقوله آموزش برای کاربردهای صنعتی مغفول مانده است که باید از ظرفیت این نهاد برای ایجاد ارتباط موثر با صنعت و بکارگیری ظرفیت‌های آن استفاده کرد.

تبلیغ و ترویج هنر اسلامی؛ از کارکردهای جهاددانشگاهی

وی همچنین تبلیغ و ترویج هنر اسلامی را از دیگر کارکردهای جهاددانشگاهی بیان کرد و گفت: برنامه ریزی فرهنگی و تربیتی، ایجاد تشکیلات مناسب برای تالیف، ترجمه و انتشار کتب، بخش دیگری از ماموریت‌های این نهاد در راستای انجام کارهای تحقیقاتی است.

این نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به اعطای تسهیلات به منظور ایجاد اشتغال در کشور گفت: به انحراف کشانده شدن تسهیلات دریافتی علاوه بر اینکه ایجاد اشتغال نمی‌کند بلکه مشکلات جدیدی را پیش روی دریافت کننده وام بوجود می‌آورد در حالی که اگر کار آموزشی و مهارتی توسط نهادهایی نظیر جهاددانشگاهی صورت گیرد قطعا تسهیلات در مسیر درست و با هدف ایجاد اشتغال و رونق تولید هزینه خواهد شد.

وی بیان کرد: صنعت، کشاورزی، گردشگری و دیگر عرصه‌های تولیدی و اقتصادی نیاز به هدایت‌گری و راهبری دارند که جهاد دانشگاهی در این میان می‌تواند نقش آفرینی کند. با توجه به شرایط فعلی کشور و سیاستگذاری مجلس مبنی بر ایجاد اشتغال خانگی، این نهاد می‌تواند در تحقق این مهم تاثیرگذار باشد.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با یادآوری شعار سال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، گفت: آموزش مردم پیش نیاز مشارکت حداکثری برای تحقق جهش تولید است. جهاددانشگاهی باید با استعدادیابی و شناسایی خلاقیت‌ها در سایه کار آموزشی از افراد آموزش دیده در میادین مختلف کشور استفاده شود.

حمایت مجمع نمایندگان استان مرکزی از جهاددانشگاهی

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی با وجود امکانات و اعتبارات محدود، عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده است، گفت: مجمع نمایندگان استان مرکزی با حمایت از جهاددانشگاهی انتظار دارد این نهاد انقلابی در خصوص مشکلاتی نظیر آلودگی هوا چاره اندیشی کند.

جهاددانشگاهی حلقه اتصال دانشگاه با صنعت استان مرکزی باشد

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس در پایان به نقل از ایسنا، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه دانشگاه صنعتی تفرش به صورت مستقل به عنوان یک مزیت برای استان مرکزی محسوب می شود اما این ظرفیت در صنعت استان تاثیرگذار نیست. جهاددانشگاهی می تواند حلقه اتصال این دانشگاه با صنعت استان مرکزی باشد.


نظر شما :