نگاهی به فعالیت آزمایشگاه ژنتیک جهاددانشگاهی استان مرکزی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ تشخیص و شناسایی علل ژنتیکی ناباروری و اطمینان از تولد فرزندی سالم مهمترین نقش ژنتیک در درمان ناباروری است. بنابراین با استفاده از علم ژنتیک، میتوان با تشخیص دقیق و انتخاب جنینهای سالم، نه تنها سقط مکرر یا ناباروری حاصل از اینگونه ناهنجاری ها را درمان کرد، بلکه می توان از تولد فرزند معلول نیز پیشگیری کرد.
دقیقترین، ارزانترین و قابل اعتمادترین ابزار برای انتخاب رویکرد مناسب تشخیصی به اختلالات ژنتیکی در ناباروری، مشاوره ژنتیک است. یعنی پیش از انجام هرگونه آزمایش ژنتیکی و یا درمان مبتنی بر روش های ژنتیکی، ضروری است مشاوره ژنتیک به منظور دریافت شرح حال دقیق از سوابق بیمار و تحلیل شجرهنامه وی انجام شود تا بتواند ما را در جهت تشخیص درست و به موقع یاری کند و بدین ترتیب گروههای کم خطر و پرخطر را از لحاظ مشکلات ژنتیکی مشخص کرده و درمانهای لازم را برای افراد پر خطر انجام دهد.
انجام تست های غیر ضروری نه تنها هزینه های سنگینی را برای خانواده ایجاد میکند، بلکه یافته های این گونه آزمایش های بی مورد نیز می تواند باعث نگرانی و استرس مراجعان شود. در طی چند سال اخیر به علت وقوع برخی اتفاقات و تحولات و ورود تکنیک های جدید در حوزه ژنتیک همچون تکنیک نسل جدید تعیین توالی(NGS) که میتواند همه ژن های انسان را در مدت زمان کوتاهی تعیین توالی کند، برخلاف گذشته، بررسی های ژنتیکی در زمان کوتاه تری قابل انجام است و این موضوع میتواند در سرعت بخشیدن به درمان های مبتنی بر روش های ژنتیکی بسیار ثمربخش باشد.
آزمایشگاه ژنتیک مجتمع درمانی جهاددانشگاهی استان مرکزی با ارائه خدمات مشاوره شامل مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره قبل از بارداری، مشاوره حین بارداری و ... با تعرفه های نیمه دولتی آماده خدمت رسانی به کلیه مراجعین است.
نظر شما :