مسوول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی جهاددانشگاهی استان مرکزی:

قصه پرغصه تنهایی/جامعه بدنبال پذیرش مسوولیت فرزندآوری نیست

۰۲ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۰:۱۲ کد : ۳۱۱۲۰ معاونت پژوهشی تاپ خبر
مسوول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: مسلما رشد جمعیت به فرهنگ جامعه بستگی دارد، گاهی یک جامعه از نظر اقتصادی قوی است، اما افراد به دنبال پذیرش مسئولیت نیستند و این امر به فرهنگ و باورهای زیستمندان این جامعه وابسته است.
قصه پرغصه تنهایی/جامعه بدنبال پذیرش مسوولیت فرزندآوری نیست

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ پروفسور منصور حیدری مسوول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی جهاد دانشگاهی استان مرکزی به مناسبت هفته جمعیت با اشاره به اینکه افزایش جمعیت به چند معیار و شاخص وابسته است، افزود: مسلما رشد جمعیت به فرهنگ جامعه بستگی دارد، گاهی یک جامعه از نظر اقتصادی قوی است، اما افراد به دنبال پذیرش مسئولیت نیستند و این امر به فرهنگ و باورهای زیستمندان این جامعه وابسته است.

وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی و امنیت همچون امنیت سیاسی، نظامی، اجتماعی و فرهنگی نیز در رشد جمعیت موثر است، افزود: معمولا در جوامعی که احساس امنیت به معنای کلی پایین است، افراد به فکر ازدیاد جمعیت نیستند، ولی جوامعی که احساس امنیت می‌کنند، شاداب‌تر، مسئولیت‌پذیرتر و قوی تر به لحاظ اقتصادی هستند و این عوامل باعث تغییر فرهنگ این جامعه شده و به تبع آن مطالبه‌گری نیز بالا می‌رود.

حیدری تصریح کرد: مسلما نمی‌توان یک جامعه چند صد میلیونی را محدود کرد، چراکه طغیان رقم می خورد، به همین دلیل حکومت‌ها ناچارند شرایط اقتصادی و امنیتی را تامین کنند و مسلما این شرایط اقتصادی و امنیتی مطلوب، رشد تحصیلی را رقم می‌زند و با رشد تحصیلی و علمی جامعه، شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه ارتقا می‌یابد، اما اگر این شرایط فراهم نشود، افراد پس از رشد علمی برای یافتن فضای بهتر، دست به مهاجرت می زنند و عملا تولیدات کشور(نیروی انسانی) به دلیل نداشتن توان نگهداری نخبگان از دست می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه ثبات در کشور، رشد جمعیت را به همراه دارد و مسلما این رشد جمعیت، امنیت نظامی کشور را به همراه دارد، گفت: کشور نیازمند یک جمعیت پویا و توانمند است و در کنار آن باید زمینه‌ها و زیرساخت‌های رشد جمعیت فراهم شود. رشد جمعیت نیازمند مسکن، شغل، فضای علمی و تحصیلی و امید به زندگی است اگر هر کدام از این شاخص‌ها از جامعه گرفته شود، عملا رشد جمعیت رقم نمی‌خورد و به دنبال آن اثر معکوس و طغیان‌گری را شاهد خواهیم بود.

مسوول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی جهاد دانشگاهی استان مرکزی با بیان اینکه تنهایی یکی از بدترین تجربه‌های زندگی افراد بویژه در سنین میانسالی و سالمندی است، افزود: مسلما اگر زیرساخت‌های رشد جمعیت در کشور مهیا باشد، هیچ زوجی خواستار زندگی بدون فرزند نیست ولی با نبود زیرساخت‌های لازم برای رشد جمعیت و بدنبال آن عدم تمایل زوجین به فرزندآوری، شاهد افزایش خانه‌های سالمندان خواهیم بود.

وی اظهارکرد: در امر رشد بهینه جمعیت که ضامن امنیت کشور باشد به فاکتورهای مختلفی از جمله ژنتیک نیازمند هستیم، در کشورهایی همچون ایران، ازدواج‌های خویشاوندی بسیار زیاد است که معایب و مزایای خاص خود را دارد. شناخت خانواده‌ها از یکدیگر یکی از محاسن چنین ازدواج‌هایی است، اما در کنار آن خلوص ژنی در این ازدواج‌ها بیشتر است و خطر بیشتری را به همراه دارد به همین دلیل برای داشتن نسل سالم و باهوش، ازدواج‌های باید همراه با مشاوره ژنتیک باشد.

حیدری با تاکید بر اینکه مشاوره ژنتیک نباید صرفا برای ازدواج‌های فامیلی و دارای معلول انجام گیرد، بلکه همه ازدواج‌ها باید مشاوره ژنتیک دقیق دریافت کنند، گفت: باید جلوی تولد نوزاد معلول و دارای مشکلات ژنتیکی که بار اقتصادی و روانی برای خانواده و جامعه به همراه دارد، باید قبل از تصمیم به فرزندآوری گرفته شود که اینکار با کمک علم ژنتیک و آزمایش های لازم قابل انجام است. کشور نیازمند انسان‌هایی چون دکتر حسابی‌هاست به همین دلیل افزایش جمعیت باید همراه با استفاده از مشاوره‌های دقیق ژنتیک باشد.

وی اضافه کرد: در کنار زوجین و خانواده‌ها، حکومت‌ها نیز نقش مهمی در رشد جمعیت دارند، به طوری که این حکومت‌ها هستند که می توانند شهروندان و مردم را به تمایل به فرزندآوری یا عدم تمایل به آن تشویق کنند، مسلما اگر زوجین دارای مسکن، شغل، درآمد مکفی و رفاه اقتصادی باشند، مخالفتی با داشتن فرزند ندارند.

مسوول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی جهاد دانشگاهی استان در پایان خاطرنشان کرد: کشور به جای یک نسل سرکش، بیکار و ولنگار، نیازمند نسلی شاداب و پویا و پرتحرک است، در طول سال شاهد مهاجرت بیشمار افراد به روش‌های مختلف هستیم به گونه ای که حتی جان انسان ها در برخی از این مهاجرت ها به خطر می‌افتد، چرا باید چنین باشد؟ چون افراد به دنبال موقعیت‌های بهتری هستند و همین امر باعث می‌شود که سرمایه‌ها و نخبگان را از دست می دهیم چراکه همواره افراد شجاع دست به هجرت می‌زنند به همین دلیل باید برای رشد جمعیت و داشتن نسلی سالم و پویا زیرساخت‌ها در کشور فراهم باشد.

منبع: ایسنا مرکزی


نظر شما :