۳ خرداد ۱۳۶۱ روزی برای مقاومت؛
حماسه خرمشهر؛ روایتگر روزهای مقاومت با دستهای خالی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی، در سوم خرداد سال ۶۱ خرمشهر پس از ۱۹ ماه در عملیات بیت المقدس آزاد شد. آزادسازی خرمشهر در روز سوم خرداد سال 1361 بعنوان مهمترین هدف عملیات بیتالمقدس در دوره جنگ ایران و عراق توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران به فرماندهی علی صیاد شیرازی صورت گرفت.
در جریان آزادسازی خرمشهر حدود ۱۶ هزار نیروی عراقی کشته و زخمی شدند و ۱۹ هزار نفر نیروی عراقی به اسارت نیروهای ایرانی درآمدند. در جریان عملیات ۲۶ روزه بیتالمقدس که به آزادی خرمشهر انجامید ۶ هزار نفر از نیروهای ایران شهید و ۲۴ هزار مجروح شدند.
پس از آزادسازی خرمشهر رزمندگان ایرانی در اولین اقدام خود در مسجد جامع خرمشهر نماز اقامه کردند. خبر پیروزی آزادسازی خرمشهر به سرعت پخش شد و همه ملت مسلمان ایران را غرق شادی و سرور کرد و مردم ایران با حضور در مساجد نماز شکر به جای آورده و ندای ا... اکبر سردادند.
سوم خرداد، یادآور دلاور مردی و ایثار شهیدان، استقامت و پایداری ملت ایران، شجاعت و شهامت فرماندهان، ازخودگذشتگی رزمندگان و اوج خداباوری امام شهیدان خمینی کبیر است که فرمودند؛ “خرمشهر را خدا آزاد کرد”.
آزادسازی خرمشهر تجلی قدرت لایزال الهی بود که در طرح عملیات غرورآفرین کربلای ۳ و به دست توانای مردم خدا جو و مؤمن، با اقتدا به مولای متقیان و با رمز «علی ابن ابیطالب(ع)» به نام مقدس «بیت المقدس» ظهور کرد.
سوم خرداد یک حماسه ملی است حماسه حضور مردم در جشن پس از پیروزی، لذا پاسداشت فتح خرمشهر در گرو پاسداشت حضور مردمی در همه صحنه ها است. عملیات پیروزمند بیت المقدس و آزادی خرمشهر در سوم خرداد ماه سال ۱۳۶۱ پیدایش وضعیت نوینی در صحنه سیاسی – نظامی جنگ تحمیلی ۸ ساله و تحولات آینده خاورمیانه رقم زد.
بازخوانی و ترسیم روزآمد این رخداد سرنوشت ساز و سترگ(فتح خرمشهر) برای نسل های امروز انقلاب و آینده سازان واقعی این سرزمین، حماسه آفرینی ها و رشادت های فرزندان قرآن و ولایت در آن قطعه درخشان تاریخی را برای همیشه جاودانه و الهام بخش آنان در صحنه های رویارویی با بیگانگان و دشمنان انقلاب، نظام و میهن اسلامی قرار خواهد داد.
نظر شما :