در فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی منتشر شد؛

توصیه های گیاهی برای درمان علائم Covid-۱۹ بر مبنای طب ایرانی

۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | ۰۷:۵۴ کد : ۳۱۴۵۸ اخبار عمومی تاپ خبر
مقاله ای با عنوان توصیه های گیاهی برای درمان علائم کوید ۱۹ بر مبنای طب ایرانی در فصلنامه گیاهان دارویی جهاددانشگاهی منتشر شد که نتایج این پژوهش نشان می دهد برخی از گیاهان در بهبود علائم کرونا موثر می باشند.
توصیه های گیاهی برای درمان علائم Covid-۱۹ بر مبنای طب ایرانی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی به نقل از روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر امیرحسین جمشیدی، محقق طب سنتی و سرپرست دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مقاله ای که در فصلنامه گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است به بررسی گیاهان موثر در درمان علائم Covid19  پرداخته است.

وی اظهارکرد شیوع کوید 19 به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته است و افزایش بی رویه فرآیندهای التهابی از آسیب های عمده این بیماری است بنابراین استفاده از گیاهان حاوی عوامل آنتی اکسیدانی برای تنظیم سیستم ایمنی بدن می تواند در این بیماری مفید باشد.

جمشیدی با اشاره به این که در گذشته بسیاری از بیماریهای اپیدمیک رخ می داد و اطبای طب سنتی مانند ابن سینا برای این همه گیری ها راهکارهایی ارائه می دادند که در کنترل این بیماری ها مفید بوده است، هدف از این مطالعه را معرفی گیاهان موثر بر همه گیری بیماریهای تنفسی با توجه به دیدگاه طب ایرانی دانست که مطالعات امروزی تاثیر آنها را بعنوان ضدسرفه، ضد تب، ضد ویروس ، ضد التهاب و آنتی اکسیدان تایید می کنند.

این محقق طب سنتی عنوان کرد در این مطالعه جستجوی کاملی از گیاهان تنظیم کننده سیستم ایمنی و تریاق در کتابهای طب ایرانی نظیر مخزن الادویه، تحفه المومنین و قانون در طب انجام و گیاهانی که در تب و بیماری های ریوی موثر بودند جمع آوری شده و خواص دارویی آنها در پایگاه های داده های علمی جستجو شد.

وی بیان کرد این مطالعه خواص ضد تب و ضد سرفه و تقویت سیستم ایمنی گیاهان بدست آمده بر اساس کتب طب ایرانی را بررسی کرده و نشان داد گیاهانی مانند نارنج، لیموشیرین، بالنگ، مورد و اسطوخودوس دارای خواص ضد تب، ضد سرفه، ضد التهاب، آنتی اکسیدان و ضد میکروب هستند و این گیاهان می توانند در بهبود علائم بیماری کرونا موثر باشند که برای اثبات اثربخشی خاص آنها، مطالعات بیشتری لازم است.

گفتنی است، این پژوهش در هفتاد و هفتمین شماره فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی منتشر شده است.


نظر شما :