به یاد شهدای هفتم تیر؛

بهشتی، شهیدی که به تنهایی یک ملت بود

۰۷ تیر ۱۴۰۰ | ۰۹:۱۵ کد : ۳۲۶۲۸ اخبار عمومی تاپ خبر
شهید بهشتی گوهر گرانقدری بود که دشمنان چشم دیدن آن را نداشتند و با وحشیانه ترین راه این شهید را از ما گرفتند؛ چراکه آن شهید بزرگوار به تنهایی یک امت بود و در یک جمله اینکه شهید بهشتی خلاصه انقلاب بود و بس.
بهشتی، شهیدی که به تنهایی یک ملت بود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی، درباره شهید بزرگوار آیت‌الله دکتر بهشتی هر چه بگوییم کم گفته‌ایم.‌ «یک ملت بود برای این ملت ما» این جمله معروف امام خمینی(ره)، بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در وصف سید شهیدان انقلاب، آیت‌الله سیدمحمد حسینی بهشتی است که تمام وجود خویش را وقف اسلام کرد و در این راه نیز به شهادت رسید.

از این رو در تاریخ‌ هرکشور و ملتی، چهره‌های برجسته‌ای وجود دارد که‌ شناخت‌ این‌ چهره‌ها برای فهم‌ و درک‌ هویت‌ تاریخی‌ و فرهنگی‌ هر جامعه‌ بدون‌ آنها ممکن‌ نیست‌. شهید مظلوم دکتر‌ بهشتی از چهره‌های درخشان فکری و سیاسی این مرز و بوم بودکه انقلاب اسلامی ایران به تاریخ اسلام هدیه کرده است.

نام آیت‌الله شهید‌بهشتی برای مردم ایران آشناست. مجاهدت‌های این شهید بزرگوار طی سالیان متمادی برای به ‌ثمررساندن نهضت اسلامی و تلاش‌های بی‌وقفه در جهت تحکیم نظام جمهوری اسلامی در ایران مشهود و مشهور است. به بیان دیگر شهید بهشتی از همان اوایل انقلاب و سال های غربت، امام راحل و یارانش را تنها نگذاشتند و در راه پیروزی انقلاب و اعتلای این مرز و بوم از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکردند و در این راه هم جان خویش را نثارکردند. به یقیین این شهید راه اسلام، گوهری گرانقدری بودکه دشمنان چشم دیدن آن را نداشتند و با وحشیانه ترین راه این شهید را از ما گرفتند.

دکتر بهشتی استراتژیست انقلاب بود و سیره و اندیشه این شهید مظلوم ناشی از ایدئولوژی اسلام بود، او از تبار ابوذر و عمار بود که در راه اسلام شهید شد که امروز همه ملت ایران و یاران از وی به‌ عنوان سیدالشهدای انقلاب اسلامی یاد می‌کنند.

در حقیقت ملت ایران و همه مردم آزاده و دل آگاه جهان این شهید را با عناوینی همچون‌ شهید مظلوم، یک ملت، پاره تن امام، سیدالشهدای انقلاب اسلامی، داشتن اندیشه پویای اسلامی، مجتهد متفکر، شخصیت کم‎نظیر، یک سرمایه، مبتکر، شخصیت جهانی و انقلابی، مظهر ابتکار، شجاع، فرد مجتهد، متدین، علاقه مند به ملت، اسلام و بدرد بخور برای جامعه، سیاستمداری لایق و... می‎شناسند.

بهشتی خاری بود در چشم دشمنان اسلام؛ از این روی، بعد ازحادثه هفتم تیرماه ۱۳۶۰و شهادت آیت‌الله بهشتی و همراهان او، امام خمینی(ره) در صبح روز هشتم تیرماه در دیدار اقشار مختلف مردم در‌خصوص شخصیت آیت‌الله بهشتی و ارزش وجودی همه شهدای فاجعه هفتم تیرماه مطالبی بیان فرمودند که در صحیفه امام‌، جلد ۱۴ صفحات ۵۱۸ و ۵۱۹‌ بر اهمیت این مسئله تأکید شده است.

امام راحل در این سخنرانی تصریح کردند: «البته این پیشامد برای همه ملت ما ناگوار بود و یک اشخاصی که برای خدمت‌، خودشان را حاضر کرده بودند و خدمتگذار این کشور بودند، اشخاصی بودند که آن‌ قدری‌ که من از آنها می‌شناسم از ابرار بوده‌اند، از اشخاص متعهد بوده‌اند که در رأس آنها مرحوم شهید بهشتی است. ایشان را من بیست سال بیشتر می‌شناختم، مراتب فضل ایشان و مراتب تفکر ایشان و مراتب تعهد ایشان بر من معلوم بود و آنچه که من راجع به ایشان متأثر هستم‌، مظلومیت ایشان در این کشور بود. من او را یک فرد متعهد، مجتهد، متدین، علاقه‌مند به ملت، علاقه‌مند به اسلام و به دردبخور برای جامعه خودمان می‌دانستم».

همچنین امام راحل در پیامی‌دیگر که در تاریخ ۹ تیرماه ۶۰ یعنی دو روز بعد از فاجعه صادر کردند، آیت‌الله بهشتی را شهید مظلومی نامیدند که خاری بود در چشم دشمنان اسلام که امام راحل در این پیام تأکید نمودند. «ملت ایران در این فاجعه بزرگ ۷۲ تن بیگناه به عدد شهدای کربلا از دست داد. ملت ایران سرافراز است که مردانی را به جامعه تقدیم می‌کند که خود را وقف خدمت به اسلام و مسلمین کرده بودند و دشمنان خلق، گروهی را شهید نمودند که برای مشورت در مصالح کشور گرد هم آمده بودند. ملت عزیز، این کوردلان مدعی مجاهدت برای خلق، گروهی را از خلق گرفتند که از خدمتگزاران فعال و صدیق خلق بودند. گیرم که شما با شهید‌ بهشتی که مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار در چشم دشمنان اسلام و خصوص شما بود دشمنی سرسختانه داشتید».

همچنین حضرت آیت‎الله خامنه‎ای، رهبر معظم انقلاب در خصوص شخصیت آیت‌الله بهشتی و ارزش وجودی این شهید فرمودند: «شهید بهشتی مجموعه‌ای از خصلت‌های پسندیده و نیک بودند و من شخصاً تا به‌حال فردی مثل آقای بهشتی در گذشته و در حال ندیده‌ام. شهادت آقای بهشتی واقعاً مکمل شخصیت ایشان بود و مرگ طبیعی مسلماً برای ایشان ناچیز بود. وقتی آقای بهشتی زنده بودند، از همه توان و ظرفیت خودشان برای اعتلای اسلام استفاده کردند و شهادتشان هم همین‌گونه و برای اعتلای اسلام مؤثر بود.

یکی دیگر از خصوصیات ایشان اتکا به نفس بود و یکی دیگر از خصوصیات مدیریت جمعی ابتکار است و شهید‌ بهشتی به اعتراف دوستان و دشمنان آدمی بسیار مبتکر بودند.در حقیقت ایشان مظهر ابتکار بودند و همیشه حرف و پیشنهاد نو داشتند و خیلی اوقات حرف و پیشنهاد ایشان محور بحث و فعالیت جمع می‌شد.

از خصوصیات بارز آقای بهشتی که می‌توان جزو خصوصیات ذاتی ایشان به‌حساب آورد، شجاعت ایشان بود. ایشان از برخورد واهمه نداشت و با عوامل نادرستی که در روحانیت آن‌زمان وجود داشت و جزو سنت نیز شده بود، برخورد می‌کرد. من بعد از شهادت آقای شهید‌‌ب هشتی بارها این را به دوستان نزدیک مان گفته‌ام که ایشان از جمله شخصیت‌های جهانی و انقلابی بودند».


بدیسنان، از گزیده بیانات و سخنرانی‌های امام خمینی‌(ره) و مقام معظم رهبری می‌توان چنین برداشت نمود که شهید‌ مظلوم یکی از معماران بزرگ تجدید بنای تفکر انقلابی و تشکیلاتی انقلاب اسلامی ایران بود که در زیر لوای رهبری امام امت به هدایت انقلاب در جهت اسلام پرداخت و در همین راه سرانجام خون پاکش در راه تداوم بخشیدن به انقلاب و رسواکردن چهره اهریمنان و منافقان بر خاک ریخته شد.

از آنچه گذشت روشن می‌‎شود که روز هفتم تیر ماه ۱۳۶۰ روزی است که ملت ایران، شهید بهشتی را که خود «‌یک ملت بود برای این ملت ما» و نیز ۷۲ تن از یاران انقلاب را در بمب گذاری دفتر مرکزی حزب جمهوری از دست داد. آنچه در این خصوص مهم به‌نظر می‌رسد اینکه، اگر امروزه ملت ایران به‌جای رسیده و در دنیا از این کشور به افتخار یاد می کنند به خاطر برکت خون این شهدا از جمله شهید بهشتی بوده و ما باید ادامه دهنده راه و آرمان‌های آنها باشیم و نباید یاد، نام و راه شهدا فراموش شود.


نظر شما :