جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان/(۸)رئیس جهاددانشگاهی استان مرکزی:

لزوم بازسازی هویت جهاددانشگاهی/راه‌اندازی اولین شهرک گیاهان دارویی در استان مرکزی/نگاه مسوولان به این نهاد اصلاح شود

۱۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۰۶:۰۸ کد : ۶۰۳۸۳ اخبار عمومی تاپ خبر
مرادی با بیان اینکه یکی از مباحثی که جهاد دانشگاهی در استان باید به جد به آن بپرازد تقویت و بازسازی هویت این نهاد است، گفت: نگاه مسئولان به این نهاد باید اصلاح شود.
لزوم بازسازی هویت جهاددانشگاهی/راه‌اندازی اولین شهرک گیاهان دارویی در استان مرکزی/نگاه مسوولان به این نهاد اصلاح شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ محسن مرادی رئیس جهاددانشگاهی استان مرکزی در آستانه فرا رسیدن ۱۶ مرداد سالروز تاسیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه بیشتر اقدامات جهاددانشگاهی در راستای رفع نیازهای استان و کشور است، افزود: یکی از رویکردهایی که در استان مرکزی پیگیری می کنیم تثبیت وضعیت موجود و ارتقای آن است.

وی افزود: اقداماتی که در حال انجام است بر اساس نیازهای استان شکل گرفته است و تلاش می کنیم این خدمات را تثبیت کرده و ارتقا دهیم. مهمترین خدمت جهاد دانشگاهی استان مرکزی در این عرصه در حال حاضر مرکز درمان ناباروری است که براساس نیاز استان به عنوان اولین مرکز در این رشته در استان آغاز بکار کرده و چند سال است که به بیماران این حوزه خدمات ارائه می دهد.

وی با بیان اینکه این مرکز یکی از مراکز مهم غرب کشور است و تجهیزات و متخصصان بسیار خوبی در این مرکز مستقر هستند، گفت: یکی از اقدامات مهم تلاش برای تقویت این مرکز بوده است به این معنی که با توجه به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سعی کرده ایم در کارگروه های مرتبط عضو شده و از ظرفیت های قانونی استفاده کرده و این خدمت را معرفی کنیم تا نقشی که این نهاد می تواند در عرصه رفع معضل کاهش جمعیت ایفا کند، معرفی شود که بازخورد این اقدامات بسیار خوب بوده و ارتباطات بسیار خوبی با مسئولان و بخش های مختلف استان برقرار شده است.

مرادی افزود: معرفی این مرکز و ظرفیت های آن با جدیت در دستور کار است و تلاش می شود ظرفیت های خالی بکار گرفته شود.

راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک

وی دومین خدمت ویژه این نهاد در استان را راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک عنوان کرد و گفت: اولین آزمایشگاه ژنتیک استان با توافق صورت گرفته با دانشگاه علوم پزشکی در راستای رفع نیاز استان توسط جهاد دانشگاهی راه اندازی شد. برخی مباحث و مشکلات تخصصی باعث توقف مقطعی کار این مرکز شده بود که این مشکلات بزودی رفع و آزمایشگاه دوباره راه اندازی خواهد شد.

مرادی با بیان اینکه توسعه آموزش های کوتاه مدت نیز در قالب تعامل با دستگاه های مختلف استان در حال انجام است و با تعدادی از دستگاه های استان در راستای برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت مذاکرات جدی صورت گرفته است، اظهار کرد: آموزش نیاز مهمی است ولی خدمات آموزشی این نهاد در دوران کرونا تحت الشعاع قرار گرفت که در حال احیای آن هستیم.

راه اندازی اولین مرکز مطالعات و خدمات تخصصی سنگ در محلات و نیم‌ور

وی افزود: رویکرد بعدی در حوزه اقدامات این نهاد مربوط به کارهایی است که در گذشته شروع شده و در حال دستیابی به نتیجه است که از جمله آنها می توان به راه اندازی اولین مرکز مطالعات و خدمات تخصصی سنگ در محلات و نیم‌ور اشاره کرد.

مرادی با بیان اینکه نگاه مان این است که بتوانیم در حوزه مطالعاتی، علمی و تحقیقاتی به بخش سنگ خدماتی ارائه دهیم، گفت: این بخش ظرفیت بسیار خوبی دارد که مغفول مانده است و جهاد دانشگاهی با توجه به توانمندی ها و ظرفیت های بسیار خوب کشوری خود می تواند در این عرصه نقش آفرینی کند.

وی افزود: گام بعدی ما در حوزه گیاهان دارویی است. با توجه به اینکه استان مرکزی در این بخش ظرفیت های بسیار خوبی دارد، توافقاتی با پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی انجام و مقرر شده است که فعالیت هایی مختص این حوزه انجام دهیم. برای معرفی خودمان در این عرصه نیز قرار است برخی دوره های آموزشی را برگزار کنیم که در این حوزه با دفتر امور روستایی استانداری جلسات خوبی برگزار و قرار شد جلسات آموزشی برای دهیاران برگزار شده و این مبحث معرفی شود و در گام بعدی شبکه سازی در این حوزه صورت بگیرد.

وی اظهار کرد: یکی از مباحثی که در این عرصه مطرح شده را راه اندازی اولین شهرک تخصصی در حوزه گیاهان دارویی عنوان کرد و گفت: راه اندازی این شهرک اقدام بسیار بزرگی است که البته موانع بزرگی نیز پیش رو دارد که با کمک استانداری در حال پیگیری آن هستیم.

مرادی یکی از اقدامات در دست اجرای این نهاد را انجام طرح پژوهش ملی در حوزه تدوین شاخص های توسعه اجتماعی کشور عنوان کرد که توسط گروه علوم اجتماعی معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان در حال اجراست و کارفرمای آن وزارت کشور است و تاثیرگذاری ملی دارد. این اقدام در سطح استان ها و شهرستان ها انجام شده و ادامه دارد.

الگوسازی جهاددانشگاهی در عرصه پیشرفت دانش بنیان برای کشور

وی درخصوص الگوسازی های جهاددانشگاهی در عرصه پیشرفت دانش بنیان برای کشور، گفت: جهاد دانشگاهی فی نفسه یک الگوست و مدلی که در کشور اجرا کرده متناسب با بحث علم و تبدیل ایده به ثروت است. در واقع می توان گفت که این نهاد از اولین مراکزی است که مدل درآمدزایی و توسعه و افزایش سرمایه از طریق علم را در کشور اجرایی کرده که به عنوان یک الگو قابل نسخه برداری است. این نهاد نزدیک به ۸۰ درصد هزینه های خود را براساس درآمدهای خود تامین می کند و به نوعی خودکفاست.

مرادی افزود: این نهاد بر اساس این الگو با حداقل هزینه ها و امکانات اقدامات موثری انجام داده و بهره وری زیادی را ایجاد کرده است. ما سعی کرده ایم این الگو را در جلسات حاکمیتی معرفی کرده و هویت خودمان را در استان بازسازی کرده و از امکانات موجود استفاده ویژه انجام دهیم.

فعالیت جهاددانشگاهی در حوزه دانش بنیان

وی با بیان اینکه این نهاد در حوزه دانش بنیان فعالیت های مختلفی دارد و الگوی فعالیت هایی که در مراکز دانش بنیان اجرا می شود در مراکز خدمات تخصصی این نهاد پیاده می شود، افزود: مشخصا در بحث سنگ، از پسماندهای سنگبری ها می توان محصولاتی تولید کرد که تولید برخی از این محصولات در عرصه دانش بنیان تعریف می شود و جهاد دانشگاهی استان مرکزی به این عرصه ورود کرده است. اولین گام ما این است که در این حوزه شرکت دانش بنیانی تاسیس شود.

مرادی فعالیت در عرصه گیاهان دارویی را نیز مبتنی بر رویکرد دانش بنیان دانست و افزود: اقدام دیگر مبتنی بر رویکرد دانش بنیان، در قالب همکاری با پارک علم و فناوری استان مرکزی است. در گام اول در راستای توسعه ارتباط، دفتر جهاد دانشگاهی استان مرکزی در پارک علم و فناوری استان راه اندازی شد و در گام دوم مرکز رشد مشترک با پارک راه اندازی می شود تا بتوانیم شرکت های دانش بنیانی که بویژه در حوزه سنگ فعالیت می کنند را به این مرکز جذب کنیم.

در دولت سیزدهم ارتباط خوبی بین جهاددانشگاهی استان و مسئولان برقرار است

وی در خصوص تعامل این واحد سازمانی با مسئولان استان، گفت: در دولت سیزدهم ارتباط خوبی بین جهاددانشگاهی استان و مسئولان برقرار است و درک بسیار خوبی در سطح مدیران ارشد و مسئولان دستگاه ها از این نهاد وجود دارد و ارتباط خوب و موثری برقرار شده است. آنها به کار جهاد دانشگاهی و ظرفیت آن اعتقاد و به توانایی های این نهاد اذعان دارند. اگر جایی نقصی در ارتباط وجود دارد به دلیل عدم آگاهی از ظرفیت های این نهاد است به همین دلیل یکی از سیاست های این نهاد در استان در یکسال اخیر تقویت ارتباط و تعامل با دستگاه ها و نهادهای مختلف بوده است.

مرادی تاکید کرد: یکی از مباحثی که جهاد دانشگاهی در استان باید به جد به آن بپردازد تقویت و بازسازی هویت این نهاد است. نگاه مسئولان به این نهاد باید اصلاح شود و باید بدانند که جهاد دانشگاهی، دانشگاه نیست. دانشگاه براساس مدل های مشخصی جلو می رود، محور فعالیتش آموزش است و در کنار آن اقدامات پژوهشی هم انجام می دهد اما جهاد دانشگاهی مجموعه ای فراتر از یک دانشگاه است. البته فعالیت های گذشته و حال این نهاد در حوزه آموزش علمی کاربردی بر دیگر فعالیت های این نهاد سایه انداخته و این ذهنیت وجود دارد که فعالیت های این نهاد نیز همان فعالیت های دانشگاه است، بر این اساس تلاش می کنیم با معرفی هرچه بهتر و بیشتر این نهاد و فعالیت های متنوعش، این ذهنیت را اصلاح کنیم .

ایجاد گروه رصد استان مرکزی توسط جهاددانشگاهی

وی در خصوص مهمترین طرح های آینده این نهاد گفت: یکی از اقداماتی که در حوزه استان در حال انجام است ایجاد گروه رصد استان است. در این رابطه جلسات متعددی با افراد مرتبط بویژه صاحبنظران حوزه اقتصاد و بازرگانی و کسب و کار برگزار شده تا ظرفیت های استان رصد شود.

مرادی با بیان اینکه استان مرکزی یکی از قطب های صنعتی و کشاورزی کشور است ولی هنوز ورود جدی به این عرصه ها نداشته ایم، افزود: بر این اساس در حال رصد استان هستیم تا ببینیم بر اساس ظرفیت های استان، جهاد دانشگاهی به چه مواردی در بخش های صنعتی و کشاورزی می تواند ورود کند. هر شهرستان استان یک مزیت دارد و از آن سو توانمندی های جهاد دانشگاهی بسیار خوب است و می خواهیم بین این دو اتصال برقرار کنیم. آنچه در حوزه سنگ به عنوان مزیت رقابتی محلات انجام شد با کمک جهاد دانشگاهی شهید بهشتی انجام شد یا در حوزه گیاهان دارویی در شهرستان خنداب ورود کرده و می خواهیم از دانش و توانمندی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استفاده کنیم.

رئیس جهاددانشگاهی استان در پایان به نقل از ایسنا، اظهارکرد: استان مرکزی در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی، آلومینیوم و واگن سازی توانمندی ها و مزایای خوبی دارد، بر این اساس در حال شناسایی فرصت های موجود در این عرصه ها هستیم تا جهاد دانشگاهی بتواند ورود تاثیرگذاری در این عرصه ها داشته باشد.

کلیدواژه‌ها: استان مرکزی حوزه گیاهان دارویی


نظر شما :