نگاهی به فعالیت آزمایشگاه جامع جهاددانشگاهی استان مرکزی؛

از عضویت فعال در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی نهاد ریاست جمهوری تا کسب مجوز آنالیز آب شرب صنایع

۱۴ فروردین ۱۴۰۳ | ۰۹:۱۳ کد : ۶۹۸۸۶ معاونت پژوهشی تاپ خبر
مسوول فنی آزمایشگاه جامع جهاد دانشگاهی استان مرکزی اظهارکرد: این آزمایشگاه عضو فعال شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، مربوط به معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری است و در این راستا به دانشجویان و اساتیدی که نیاز به آنالیزهای خاصی دارند، کمک می‌کند.
از عضویت فعال در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی نهاد ریاست جمهوری تا کسب مجوز آنالیز آب شرب صنایع

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ شادی ساریخانی مسوول فنی آزمایشگاه جامع جهاددانشگاهی استان مرکزی در این رابطه، اظهار کرد: آزمایشگاه جامع جهاددانشگاهی از سال ۱۳۹۶ تحت عنوان آزمایشگاه معتمد محیط زیست فعالیت خود را با همکاری با سازمان محیط زیست شروع کرد و تاییدیه آنالیزهای میکروبی پساب صنایع را از این سازمان گرفت.

وی افزود: با توجه به دانش پرسنل و تجهیزاتی که در اختیار داشتیم، در سال ۹۷ زمینه همکاری خود با سازمان محیط زیست را توسعه دادیم و آنالیز شیمیایی پساب‌ را نیز به دامنه کاری خود اضافه کردیم. در حال حاضر، تاییدیه انجام تمامی آنالیزهای فیزیکوشیمیایی پساب را گرفته‌ و در حال انجام آنالیزها هستیم.

همکاری آزمایشگاه با بیمارستان‌های استان و همچنین استان‌های همجوار

ساریخانی با اشاره به همکاری آزمایشگاه با بیمارستان‌های استان و همچنین استان‌های همجوار، گفت: آزمایشگاه جامع جهاد دانشگاهی، تاییدیه و مجوز کنترل دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله‌های بیمارستانی را کسب کرده و وظیفه کنترل دستگاه‌های امحا و بی‌خطرسازی بیمارستان‌های استان مرکزی و شهرستان‌های ملایر و بروجرد را بر عهده دارد.

وی افزود: در ایام کرونا و با توجه به محدودیت‌های پیش آمده در آن زمان، این آزمایشگاه به کلیه فعالیت‌های خود با مراکز درمانی و کنترل دستگاه‌های بی خطرساز این مراکز ادامه داد تا کمکی هرچند اندک در زمان بحران پیش آمده ایفا کند. همچنین این آزمایشگاه آمادگی کامل خود را جهت مدیریت پسماندهای عفونی استان اعلام می‌کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از صنایع قبل از تاسیس آزمایشگاه جهاددانشگاهی استان با آزمایشگاه‌های تهران تفاهم نامه منعقد می‌کردند، گفت: ما آنالیز آلاینده‌های محیطی شامل غبار محیطی، صوت محیطی و گازهای محیطی و همچنین پایش گاز و ذرات خروجی از دودکش‌های صنایع را نیز انجام می‌دهیم و تفاهم نامه‌های متعددی با صنایع استان مرکزی و استان‌های همجوار امضا کرده‌ایم.

ساریخانی با اشاره به همکاری این آزمایشگاه با شبکه بهداشت شهرستان اراک، افزود: آزمایشگاه جامع جهاددانشگاهی تنها مرکزی است که مجوز آنالیز آب شرب صنایع و آب استخرهای شنا را از شبکه بهداشت گرفته‌ و به جهت دیتاهای قابل اطمینانی که همواره ارائه کرده‌، زمینه‌های همکاری گسترده‌تری پیدا کرده است. همچنین وظیفه کنترل دستگاه‌های بی‌خطرساز در آرایشگاه های زنانه نیز بر عهده ما گذاشته شده است.

وی همچنین با اشاره به همکاری این آزمایشگاه با نظام مهندسی کشاورزی، اظهارکرد: به دنبال کسب مجوز از موسسه آب و خاک کشور، همکاری این آزمایشگاه با نظام مهندسی کشاورزی استان آغاز شد که آنالیز آب کشاورزی، خاک کشاورزی و آب شیلات از جمله آنالیزهایی است که در این زمینه انجام می‌دهیم.

مسئول فنی آزمایشگاه جامع جهاددانشگاهی استان، افزود: از سازمان غذا و دارو مجوز آنالیز تست‌های میکروبیولوژی مواد غذایی از جمله لبنیات، فرآورده‌های گوشتی، کمپوت و کنسرو و عسل را اخذ کرده‌ایم و امکان آنالیز این مواد نیز فراهم است. علاوه بر این با کسب مجوزهای مربوطه، امکان برگزاری دوره‌های آموزشی برای مدیران فنی واحدهای غذایی امکان پذیر است و گواهی معتبر جهاد دانشگاهی به شرکت‌کنندگان این دوره‌ها اعطا می شود.

آزمایشگاه جامع جهاددانشگاهی استان؛ عضو فعال شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

وی اضافه کرد: این آزمایشگاه عضو فعال شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، مربوط به معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری است و در این راستا به دانشجویان و اساتیدی که نیاز به آنالیزهای خاصی دارند، کمک می‌کند.

ساریخانی افزود: در سال ۹۶ با وجود نوپا بودن آزمایشگاه، ارگان‌های مختلفی از جمله سازمان محیط زیست، نظام مهندسی کشاورزی و شبکه بهداشت همکاری خوبی با ما داشتند و در طول این سالها، همکاری‌ها بسیار رضایت بخش بوده است.

بزرگترین چالش موجود، تامین تجهیزات آزمایشگاهی است

وی با تاکید بر اینکه بزرگترین چالش موجود، تامین تجهیزات آزمایشگاهی است، گفت: وجود دستگاه‌های پیشرفته در آزمایشگاه بسیار می‌تواند به پیشرفت خدمات کمک کند و زمینه رقابتی قوی‌تر را با آزمایشگاه‌های استان‌های همجوار ایجاد کند. اگر بخواهیم یک پله خودمان را ارتقا دهیم نیاز به دستگاه جدید داریم ولی با توجه به محدودیت مالی و هزینه بالای خرید تجهیزات در این حوزه به چالش برخورده‌ایم.

مسئول فنی آزمایشگاه جامع جهاد دانشگاهی استان، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ سندی ترسیم کردیم و برنامه‌های خود را برای پنج سال آینده مشخص کردیم. یکی از برنامه‌های ما، توسعه همکاری‌ها با سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو در حوزه شیمی و میکروب مواد غذایی و آموزش است. در حوزه‌های آنالیز سموم، هیدروکربن‌های نفتی و دامپزشکی نیز قصد ورود داریم.

آمادگی آزمایشگاه جامع جهاددانشگاهی استان مرکزی جهت ارائه طرح های پژوهشی مدیریت کاهش آلودگی هوا

ساریخانی در پایان به نقل از ایسنا، گفت: با توجه به فعالیت دفتر پژوهشکده محیط زیست در این مرکز، آمادگی خود را جهت ارائه طرح های پژوهشی متناسب با اقلیم اراک در خصوص مدیریت و کاهش آلودگی هوا اعلام می‌کنیم.


نظر شما :