به همت مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی اراک؛

سمینار تحلیل و بررسی مشکلات و معضلات فضای مجازی برگزار شد

۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۳:۲۷ کد : ۱۰۷۲۵ معاونت آموزشی تاپ خبر
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: در استفاده از فضای مجازی مراقب خانواده خود باشیم تا از این ناحیه آسیب نبینند.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان مرکزی، سمینار تحلیل و بررسی مشکلات و معضلات فضای مجازی به همت مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی استان مرکزی و با مشارکت پلیس فتا و سپاه استان مرکزی در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی اراک با حضور و سخنرانی دکتر خسروانی و شعبانی و سرهنگ آنقی از کارشناسان فضای مجازی برگزار گردید.

سرهنگ احسان آنقی در سمینار تحلیل و بررسی مشکلات و معضلات فضای مجازی که به همت جهاد دانشگاهی استان مرکزی در سالن آمفی تئاتر این نهاد برگزار شد، افزود: ضریب نفوذ اپراتورها در استان مرکزی بالای 90 درصد است به این معنی که 90 درصد مردم از تلفن همراه استفاده می‌کنند که از این تعداد بیش از 75 درصد از اینترنت پرسرعت همراه استفاده می‌کنند.

 وی با بیان اینکه متوسط استفاده از اینترنت در خانواده‌های ایرانی بین 5 الی 9 ساعت است، گفت: 70 درصد از کاربران فضای مجازی از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و اغلب محتوایی که در اختیار خانواده و فرزندان ما قرار می‌گیرد محتوایی بیهوده است.

 رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی با تاکید بر اینکه منکر مزایای شبکه‌های اجتماعی نیستیم، اظهار کرد: فضای مجازی یکی از دغدغه‌های پلیس است و امروزه کمتر خانواده‌ای وجود دارد که از فضای مجازی استفاده نکند بنابراین دشمنان ما برای تمام لحظات زندگی ما برنامه‌ریزی کرده اند و این موضوع فرهنگ اصیل ایرانی را تحت الشعاع قرار داده است.

سرهنگ خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در فضای مجازی هویت افراد مشخص نیست نباید خانواده و فرزند خود را در این فضا رها کنیم و باید نظارت و کنترل را از درون خانواده شروع کنیم.

 وی با تاکید بر اینکه عدم رعایت ملاحظات توسط افراد در بکارگیری اینترنت از مشکلات موجود است، بر لزوم فرهنگ‌سازی درخصوص استفاده از اینترنت تاکید کرد و افزود: والدین در استفاده از فضای مجازی باید شناخت لازم را داشته باشند و آن را به فرزندان خود آموزش دهند که این مهم نیازمند آن است که دستگاه‌های متولی فرهنگ‌سازی در این زمینه فعالیت بیشتری کنند.

آنقی با اشاره به اینکه برای فرهنگ‌سازی باید از خانواده شروع کنیم، خاطرنشان کرد: اگر تخصص لازم در استفاده از فضای مجازی را نداریم به فرزندان خود اجازه استفاده از فضای مجازی را ندهیم علاوه بر این در بعضی از شبکه‌های اجتماعی وقتی پیام توسط کاربر حذف می‌شود این پیام در پیام‌ رسان مربوطه حذف نمی‌شود و می‌بایست در استفاده از فضای مجازی مراقب خانواده خود باشیم تا از این ناحیه آسیب نبینند.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی با تاکید بر اینکه جرایم سایبری در استان مرکزی افزایش داشته است و این افزایش تا حدودی متناسب با افزایش سایر جرایم است، اظهارکرد: به لحاظ جمعیت در جرایم سایبری دارای رتبه 19 در کشور هستیم ولی از لحاظ وقوع جرایم سایبری در بین استان‌های کشور در جایگاه 13 قرار داریم.

آنقی با اشاره به آمار چهارماه ابتدایی سالجاری عنوان کرد: نسبت به چهارماه سال گذشته جرایم سایبری در سطح استان 117 درصد رشد داشته است همچنین بحث برداشت غیرمجاز از حساب افراد که بخش عمده آن به جرایم اخلاقی مربوط می‌شود 300 درصد افزایش داشته که 57 درصد از مجموع پرونده‌های پلیس را تشکلی می‌دهد.

وی با بیان اینکه کلاهبرداری نسبت به مشابه چهارماه گذشته 61 درصد افزایش داشته است، ادامه داد: عمده کلاهبرداری‌های صورت گرفته از طریق دو سایت معروف خرید و فروش کالا انجام می‌شود که این جرم 19 درصد از جرایم را در مدت چهارماه ابتدایی سالجاری به خود اختصاص داده است.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی همچنین ادامه داد: بحث هتک حرمت و نشر اکاذیب علیرغم پرونده‌هایی که در پلیس تشکیل شده کاهش بسیاری نسبت به آمار چهارماهه سال گذشته داشته است اما با این وجود واقعیت قضیه این است که بسیاری از افراد برای حفظ آبروی خود به پلیس مراجعه نمی‌کنند و این آمار که از تعداد پرونده‌های موجود به دست آمده است را به شخصه قبول ندارم چراکه افراد زیادی هستند که مورد سوء استفاده قرار گرتند و منشا همه اینها شبکه‌های اجتماعی است.

  وی به تاثیر استفاده نادرست از فضای مجازی در بالا رفتن آمار طلاق اشاره کرد و گفت: نبود فرهنگ درست استفاده از این شبکه‌های اجتماعی و نبود زیرساخت مناسب برای آن احساس می‌شود.


نظر شما :