در بازدید رئیس خبرگزاری ایرنا مرکزی از ایکنا مطرح شد:

آمادگی در برگزاری دوره مدیریت خبر در شرایط بحران با همکاری خبرگزاری های جهاد دانشگاهی و خبرگزاری ایرنا

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۳:۵۹ کد : ۱۸۲۳۵ معاونت فرهنگی تاپ خبر
در بازدید رئیس خبرگزاری ایرنا از تحریریه ایکنا به مناسبت هفدهمین سالروز تأسیس این مجموعه بر نکاتی همچون شناسایی افراد شاخص قرآن، مصرفی بودن خبر، اعلام همکاری بین دو مجموعه جهاددانشگاهی و خبرگزاری ایرنا جهت انجام دوره‌های آموزشی تأکید شد.
آمادگی در برگزاری دوره مدیریت خبر در شرایط بحران با همکاری خبرگزاری های جهاد دانشگاهی و خبرگزاری ایرنا

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی به نقل از ایکنا استان مرکزی، حسین مهدی‌زاده، رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان مرکزی، روز گذشته، ۲۸ اردیبهشت ماه به مناسبت هفدهمین سالروز قمری(۱۵ ماه مبارک رمضان) تأسیس خبرگزاری ایکنا از این مجموعه بازدید کرد.

مسعود شهرجردی، رئیس جهاددانشگاهی استان مرکزی ضمن خوشامدگویی به رئیس خبرگزاری ایرنا در استان مرکزی، گفت: خبرگزاری ایکنا شعبه مرکزی در زمینه‌های قرآنی، فرهنگی و معارفی فعال است، اما تمرکز این مجموعه با توجه به رسالت تعریف شده در حوزه قرآن است و خوشبختانه توانسته بخش زیادی از نیازهای استان را برآورده کند.

وی تصریح کرد: سیاست و رویکرد جدید خبرگزاری به سمت مصرف خبر پیش رفته است و امیدست تا مخاطبان نیاز خود از مبانی قرآن را برطرف کنند. این مجموعه با تلاش جهادی توانسته در اغلب موارد رتبه‌های برتر اول تا سوم را به خود اختصاص دهد. زمانی سیاست خبرگزاری ایسنا و ایکنا تولید خبر بود، اما با گذشت زمان از کمیت و تعدد اخبار کاسته و به سمت مصرف و محتواگرایی پیش رفته‌ایم.

شناسایی افراد شاخص قرآنی

شهرجردی ادامه داد: شناسایی افراد شاخص در حوزه قرآن در دستور کار ایکنا قرار گرفت و در حال حاضر زندگی‌نامه آقانورالدین در دست کامل شدن است، مطالب در خصوص این شخصیت وارسته قرآنی در ابعاد مختلف در نشریه رایحه به چاپ رسیده و در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. بناداریم پس از تکمیل این پروژه، زندگی آقاضیاءالدین عراقی را نیز بررسی و به چاپ رسانیم.

وی در خصوص تجلیل از مفاخر استان نیز انجام پروژه دکتر کاظمی آشتیانی را در دستور کار دانست و اضافه کرد: دکتر آشتیانی همواره از لحاظ علمی مورد بررسی قرار گرفته است، اما بُعد فرهنگی و قرآنی او با وجود اینکه مسئول اعزام نیروها به جبهه بوده است مغفول مانده است. دکتر آشتیانی کلاس‌های تفسیر قرآن را در دانشگاه علوم پزشکی ایران راه‌اندازی کرده است. امسال تجلیل از این مفاخر ایران زمین و نگاه به شخصیت قرآنی او در آشتیان برگزار خواهد شد.

این مقام مسئول افزود: در حوزه خبر و رسانه پیشنهاد تأسیس رشته خبر را در دانشگاه علمی کاربردی دادیم که به دلایل متعدد محقق نشد، در مجموعه جهاددانشگاهی دنبال مدرک‌گرایی نیستیم و قصد داریم آموزش‌های مهارتی را ارتقا بخشیم. در حال حاضر مرکز آموزش «فرهنگ و هنر» با نگاه به بازار کار در حال راه‌اندازی است که این حوزه مباحث خبری را در بر می‌گیرد.  

وی در خصوص جذب نیروی انسانی هم گفت: شاکله فعالیت در جهاددانشگاهی دانشجویی است و مشکلی از بابت جذب نیروی دانشجو وجود ندارد و به صورت ساختارمند در حال انجام است.

شهرجردی به برگزاری نشست محیط زیست و دوره کشوری دانشجو متدبر قرآنی در اشاره کرد و افزود: قصد داریم ظرفیت دانشجویی را به بدنه جهاددانشگاهی تزریق کنیم. شعار خبرگزاری ایسنا در بدو تشکیل یک دانشجو یک خبرنگار و هر دانشجو یک ایده بود. خوشبختانه این ظرفیت در استان برای انجام خدمات بهینه با خروجی مناسب وجود دارد.

همکاری با خبرگزاری ایرنا

وی پیشنهاد داد: برای برگزاری دوره‌های آموزش خبر و رسانه کار مشترکی بین خبرگزاری ایرنا و جهاددانشگاهی صورت گیرد که بدین وسیله با استفاده از اساتید بنام تربیت دانشجو خبرنگار در سرویس‌های مختلف خبری و رسانه‌ای انجام شود.

شهرجردی از انجام کار مشترک جهاددانشگاهی با خبرگزاری ایرنا مبتنی بر انجام دوره آموزش «مدیریت بحران خبر» استقبال کرد و افزود: سند آموزش مدیریت بحران توسط مجموعه جهاددانشگاهی استان انجام شده و حدود ۶۴ دستگاه اجرایی وارد میدان شدند تا بحران را مدیریت کنند. طبق این سند تمامی کارکنان دستگاه‌های اجرایی تا پایان سال ۱۴۰۱ باید دو دوره آموزشی را گذرانده باشند.

حسین مهدی‌زاده، رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی در استان مرکزی هم گفت: کار خود در عرصه رسانه از خبرگزاری ایسنا مرکزی آغاز کرده و همواره به جهادی بودن خود و همکاری با این مجموعه افتخار می‌کنم. کار خبر، کاری فرهنگی توأم با عشق است. جهاددانشگاهی نخبه‌پرور بوده و سکوی پرتاب خوبی است.

ضعف آموزش رسانه‌ای در استان

وی لزوم آموزش در استان را مورد تأکید قرار داد و افزود: در بخش آموزش رسانه در استان ضعف داریم، در حال حاضر در دنیای ارتباطات هر خانه‌ای شعبه‌ای از خبرگزاری است، اعتقاد دارم برای نسل‌های بعد از هم‌اکنون باید کار کرد.خبرگزاری ایکنا که نسبت به مابقی خبرگزاری‌ها نوظهورتر است می‌تواند روی آموزش و تربیت نیروهای خلاق تمرکز و این خبرگزاری را در شهرستان‌ها نیز فعال کند. زمانی پیشنهاد تأسیس دانشکده خبر را در دانشگاه علمی کاربردی دادیم که با توجه به کوچک شدن این مجموعه محقق نشد.

مهدی‌زاده فعالیت خبرگزاری ایکنا در استان را قابل قبول توصیف کرد و افزود: رسالت این خبرگزاری تنها پوشش اخبار نیست و با درج اخبار قرآنی اجر معنوی بیشتری را نسبت به سایر خبرنگاران دارند.

وی از پیشنهاد رئیس جهاددانشگاهی استان مبتنی بر تربیت دانشجو خبرنگار اسقبال کرد و گفت: ایرنا اساتید بنامی در مجموعه دارد که می‌توانند در انجام طرح ما را یاری کنند. در کنار اجرای این طرح می‌توان آسیب‌شناسی استان را داشته باشیم تا بدانیم روی چه محورهایی باید تمرکز کنیم.

مهدی‌زاده ادامه داد: در بحث تحریر خبر در حوزه رسانه در استان هنوز در مراحل ابتدایی خبر دچار مشکل هستیم. برای تربیت خبرنگاران باید مهارت‌افزایی کرد و پرداختن تنها به تیتر، لید و هرم وارونه خروجی مناسب نخواهد داشت، افراد علاقمند علاوه‌بر طی کردن دوره تئوری باید در دل کار نیز ورود داشته باشد. هر زمان جهاد دانشگاهی اقدام کند خبرگزاری ایرنا آمادگی عقد تفاهم‌نامه دارد.

وی از برگزاری دوره آموزشی تحت عنوان «مدیریت بحران خبر» در استان خبرداد و افزود: قرار بر این بود که این دوره برای دهیاران و فرمانداران استان انجام شود که به دلیل کرونا به تعویق افتاد، پس از بازگشایی دستگاه‌ها می‌توان از ظرفیت جهاد دانشگاهی نیز برای انجام این دوره استفاده کرد.


نظر شما :