مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی در بازدید ایسنا:
سن بازنشستگی در ایران به بازنگری نیاز دارد/درمان رایگان بیمه شدگان در شهرهای فاقد بیمارستان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ علیرضا حسینی مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی در بازدید از خبرگزاری ایسنا که همزمان با هفته تامین اجتماعی صورت گرفت، با اشاره به شیوع کرونا و تاثیراتی که بر خدمت رسانی در بخش های مختلف گذاشته است، اظهارکرد: کرونا علیرغم محدودیتها، فرصتهایی را نیز ایجاد کرد که یکی از این فرصتها غیرحضوری شدن برخی اقدامات بود، در این راستا از آبان سال گذشته طرح ۳۰۷۰ کلید خورد که در این طرح ۳۰ خدمت مهم سازمان که قبلا به صورت حضوری ارائه میشد، غیرحضوری شد و بدنبال اجرای آن ۷۰ درصد حجم مراجعات کاهش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در راستای اجرای این طرح ۸۰ درصد آنچه مورد نیاز بود محقق شد، افزود: از جمله اقدامات غیرحضوری، لینک شدن با سازمان هایی همچون ثبت احوال است که البته در مواردی، نبود زیرساخت مورد نیاز در این سازمان ها جهت ارائه خدمات، باعث می شود که در مواردی تحقق ۱۰۰ درصدی خدمات غیرحضوری انجام نشود، بر این اساس ضرورت ایجاد زیرساخت های لازم در این حوزه در دیگر سازمان ها نیز احساس می شود ولی در مجموع، تامین اجتماعی از هیچ تلاشی در راستای تحقق کامل خدمات غیرحضوری فروگذار نکرده و تاثیرات این اقدامات نیز مشهود است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان، تعداد شعب تامین اجتماعی در استان را ۱۶ مورد و کارگزاریها را ۹ مورد عنوان کرد و گفت: از سال گذشته تاکنون حجم ورودی به شعب و کارگزاری ها حدود ۵ درصد کاهش داشته است، در واقع به دنبال حذف صدور دفترچه دیگر نیازی به مراجعه حضوری برای تمدید دفترچه نبود، پیش از این ماهیانه ۴۰ هزار دفترچه بیمه در استان صادر میشد که این خدمت از یکم اسفندماه سال گذشته حذف شد.
حسینی با اشاره به اینکه در یک سال گذشته از سوی سازمان اقدامات خوبی صورت گرفته است، اضافه کرد: برگزاری دورههای آموزشی به صورت غیرحضوری، تفاهم نامه با انجمن صنفی کارفرمایان به منظور اطلاع رسانی به جامعه هدف و... از دیگر اقدامات در این دوران بوده است.
وی خاطرنشان کرد: قانون تامین اجتماعی در سال ۵۴ با ۱۱۸ ماده قانونی تصویب شد که بعدا اصلاحاتی صورت گرفت اما واقعیت این است که یکسری از قوانین اجرا نمیشد ولی در دو سال اخیر با رویکرد جدید اقدامات خوبی در سطح سازمان صورت گرفت و اقدامات از حالت شعاری خارج و عملیاتی شد بطوریکه دو هزار بخشنامه تامین اجتماعی به ۶۰ بخشنامه تبدیل و بسیاری از خدمات به روز شد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: به دنبال اقدامات شاخص تامین اجتماعی، سال گذشته مقرر شد در تمام شهرهایی که فاقد بیمارستان تامین اجتماعی هستند، درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی در مراکز درمانی دولتی رایگان شود و بر این اساس فرانشیز در این مراکز برای این بیماران صفر شد، همچنین از تاریخ مذکور، در تمامی شهرها ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان بالای ۶۵ سال در بیمارستان های دانشگاهی رایگان شده است و هزینه وسایل و پروتزهای مورد استفاده در بیمارستانهای دانشگاهی نیز به طور کامل پرداخت میشود.
حسینی بیان کرد: اقدامات بزرگ سازمان تامین اجتماعی در حوزه سلامت منحصر به حذف دفترچههای درمان نیست، نه تنها سهم آورده سازمان در بیمه تکمیلی بازنشستگان نسبت به سال قبل هفت برابر شد، بلکه درمان بیمه شدگان در شهرهای فاقد مراکز ملکی در بیمارستانهای دولتی کاملا رایگان شد.
وی با تاکید بر اینکه این اقدامات قطعا هزینههای سنگینی را به سازمان تحمیل میکند، افزود: اسفند سال ۹۸ هزینه پرداختی بابت مستمری در سطح کلان حدود ۶۵۰۰ میلیارد بوده که اسفند ۹۹ به حدود ۹۵۰۰ میلیارد رسید و در حال حاضر ماهانه به حدود ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است. البته با توجه به شرایط سخت معیشتی بازنشستگان در دو سال اخیر سازمان برای حمایت از بیمه شدگان تحت پوشش خود چاره دیگری جز این اقدامات نداشت، از طرفی نمایندگان مجلس نیز به سازمان کمک کرده و سال گذشته بودجه ۳۲ هزار میلیاردی و امسال در بند واو تبصره دو ۸۹ هزار میلیاردی را برای سازمان در نظر گرفته اند که در صورت تحقق مشکلی در سازمان از بابت تامین اعتبارات لازم ایجاد نخواهد شد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به طلبی که سازمان از دولت دارد، علیرغم وجود کسریها، با بازپرداخت این مطالبات از سوی دولت، سازمان با مشکلی مواجه نخواهد شد.
حسینی با اشاره به نامگذاری سال جاری افزود: سازمان تامین اجتماعی بواسطه خدمات خود ارتباط مستقیمی با بخش تولید دارد و علیرغم اینکه هزینههای سازمان افزایش یافته، اما به تولید فشار وارد نکرده و نخواهد کرد. امسال نیز بخشودگی جرائم در حال انجام است بطوریکه کارفرمایان کارگاههای تحت پوشش تامین اجتماعی که در سالهای گذشته به دلیل مشکلات مالی موفق به پرداخت حق بیمه نشدهاند میتوانند با درخواست تقسیط از مزایای قانون بخشودگی جرایم بهرهمند شوند که این مهلت تا پایان تیرماه ادامه دارد.
وی ادامه داد: در بخشنامه مربوط به اعمال بخشودگی جرائم کارفرمایان، آن دسته از کارفرمایان که حداقل به مدت یک سال از زمان تقسیط نسبت به حفظ یا افزایش اشتغال نیروی انسانی کارگاه بر مبنای لیست بهمن سال ۱۳۹۸ و ارسال لیست و پرداخت کامل حق بیمه کارکنان شاغل کارگاه در دوره تقسیط اقدام کنند، مشمول مزایای بخشودگی جرائم هستند. در سطح استان برای شرکت های بزرگ این بخشودگی جرائم اعمال شده و سایر شرکت ها نیز اگر پای کار بیایند مشمول این بخشنامه میشوند. در استان چالشی در حوزه کارفرمایی در حوزه تامین اجتماعی وجود ندارد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی بیان کرد: جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی شامل بیمه شده و خانواده در استان ۹۷۶ هزار و ۲۷۲ نفر هستند که بیمه شدگان اصلی نیز به ۳۱۳ هزار و ۲۹۵ نفر رسیده اند، این رقم در اردیبهشت سال گذشته ۳۰۲ هزار و ۵۳۸ نفر بوده است، همچنین تعداد بیمه شدگان کارگری نیز به ۲۱۶ هزار و ۱۵۸ نفر رسیده که سال گذشته ۲۰۲ هزار و ۶۰۸ نفر بود اند. تعداد مقرری بیگران در سطح استان نیز سیر نزولی داشته که در تلاش هستیم این آمار به کمتر از ۴ هزار نفر برسد. در حوزه صنعت ۹۵ درصد کارفرمایان حق بیمه را در زمان خود پرداخت می کنند.
حسینی در پاسخ به این سوال که آیا تامین اجتماعی می تواند حیاط خلوت گروه یا سازمانی باشد یا خیر گفت: سازمان تامین اجتماعی در استان با تشکلهای کارگری و بازنشستگی و کارفرمایی در ارتباط است و به هیچ وجه وارد مسائل سیاسی نمی شود و نخواهد شد.
این مقام مسوول در پایان خاطرنشان کرد: خواسته سازمان از دولت تحقق طلبهای سازمان و اعتبارات پیش بینی شده برای سازمان است. اصلاحات پارامتریک قوانین تامین اجتماعی نیز به عنوان خواسته این سازمان از مجلس مطرح است که در صورت انجام نشدن آن سازمان با چالشهایی مواجه خواهد شد، برای مثال سن بازنشستگی در دنیا در حال افزایش است، اما در ایران سن بازنشستگی نسبت به دیگر کشورها بسیار پایین است و این مهم نیاز به بازنگری دارد.
منبع: ایسنا مرکزی
نظر شما :