کتاب "حسابداری مسئولیت اجتماعی" در استان مرکزی منتشر شد

۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | ۰۷:۵۳ کد : ۴۲۰۲۶ معاونت فرهنگی تاپ خبر
کتاب حسابداری مسئولیت اجتماعی تالیف محمد دهداری، علی ترک زاده ماهانی و محمدرضا محققی به همت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی استان مرکزی به چاپ رسید.
کتاب "حسابداری مسئولیت اجتماعی" در استان مرکزی منتشر شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ مجتبی غلامی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان مرکزی در این رابطه، بیان کرد: حسابداری مسئولیت اجتماعی بخشی از دانش حسابداری است که هدف آن اندازه گیری و گزارشگری اثرات اجتماعی (هزینه ها و منافع انسانی) ناشی از فعالیت های واحد تجاری است.

وی افزود: این کتاب مشمل بر 6 فصل است. فصل اول مسئولیت اجتماعی شرکت ها شامل مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت ها، مسئولیت پذیری اجتماعی و نوآوری، حاکمیت سازمانی و شرکتی، فعالیت های نیروی کار و کارکنان، محیط زیست، مشارکت در توسعه جامعه، شیوه های عملیاتی عادلانه، حقوق انسانی، ابعاد مسئولیت اجتماعی شرکت ها، اصول مسئولیت اجتماعی شرکت ها، رویکرد و نظریه های  مسئولیت اجتماعی شرکت ها، مدل هرمی کارول، مدل دوابر متقاطع و مدل دوابر متحدالمرکز می باشد.

غلامی تصریح کرد: در فصل دوم حسابداری مسئولیت اجتماعی به جایگاه حرفه حسابداری در مسئولیت اجتماعی و پایندگی شرکت ها، حسابداری مسئولیت اجتماعی، مفاهیم حسابداری اجتماعی، اهداف حسابداری مسئولیت های اجتماعی، مفروضات سیستم حسابداری مسئولیت های اجتماعی، فرایند گزارشگری هزینه ها و منافع اجتماعی پرداخته شده است.

به گفته وی؛ فصل سوم گزارشگری مسئولیت اجتماعی شامل منافع ناشی از اجرای مسئولیت اجتماعی شرکت ها و گزارشگری آن، محتوا، ماهیت و رویه های گزارشگری اجتماعی، زیست محیطی، مشارکت در فعالیت های اجتماعی، منابع انسانی، انرژی، بهداشتی و ایمنی، خصوصیات کیفی اطلاعات مالی، رویکرد جدید سازمان ابتکار گزارشگری جهانی و گزارشگری جامع مورد بررسی قرار گرفته است.

این مقام مسوول اضافه کرد: فصل چهارم حسابرسی مسئولیت اجتماعی به ماهیت حسابرسی مسئولیت اجتماعی، حسابرسی اجتماعی، ضرورت حسابرسی مسئولیت اجتماعی،  کاربردهای حسابرسی اجتماعی، اهداف حسابرسی اجتماعی، مشکلات حسابرسی اجتماعی، روش شناسی حسابرسی اجتماعی، رویکرد فرآیند حسابرسی می پردازد.

غلامی خاطرنشان کرد: فصل پنجم حسابداری زیست محیطی شامل مقدمه، نظریه های افشای اطلاعات زیست محیطی و اجتماعی، ضرورت اجتماعی حسابداری سبز، تاریخچه حسابداری سبز، مزایای حسابداری محیط زیست، هزینه های جاری، افشا در صورت های مالی، نحوه برخورد با هزینه های محیط زیست، شناسایی هزینه ها و زیان های فعالیت های محیط زیست، شناسایی بدهی، مخارج احتمالی محیط زیست، تعهدات، گزارشگری زیست محیطی و ... است.

وی یادآور شد: فصل ششم اخلاق در حسابداری اجتماعی به بررسی جایگاه اخلاق در مسئولیت اجتماعی حسابداران، نظریه های اخلاق و مسئولیت اجتماعی، حسابداری و اخلاق، جایگاه و اهمیت اخلاق حرفه ای، مبانی رفتار حرفه ای، اصول اخلاقی حسابداری، ویژگی های اخلاق حسابداری، مشکلات اخلاقی حسابداری در اقتصاد امروز، بازار رقابتی خدمات حسابداری، تمرکز واحدهای تجاری برای به حداکثر رساندن سود، تنوع خدمات حسابداری، رسوایی های مالی و چالش های اخلاقی، حسابداری منابع انسانی و اخلاق  و آموزش اخلاق در حسابداری می پردازد.

این مقام مسوول در پایان گفت: از باب اهمیت این موضوع کتاب حسابداری مسئولیت اجتماعی تالیف محمد دهداری، علی ترک زاده ماهانی و محمدرضا محققی در190 صفحه و به قیمت 70هزار تومان توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان مرکزی به چاپ رسید.

کلید واژه ها: حسابداری مسئولیت اجتماعی حسابرسی اجتماعی حسابداری اخلاق حسابداری