از سوی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان مرکزی؛

کتاب "نقشه خدمات اکوسیستم" روانه بازار نشر شد

۰۱ خرداد ۱۴۰۱ | ۰۷:۵۸ کد : ۴۳۹۳۲ معاونت فرهنگی تاپ خبر
کتاب نقشه خدمات اکوسیستم تالیف دکتر ساره حسینی به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان مرکزی به چاپ رسید.
کتاب "نقشه خدمات اکوسیستم" روانه بازار نشر شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ مجتبی غلامی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان مرکزی در این رابطه، گفت: کتاب نقشه خدمات اکوسیستم توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی استان به چاپ رسید.

وی تصریح کرد: اکوسیستم های طبیعی در دنیای کنونی به مثابه ثروت و سرمایه های ارزشمندی می باشند که با میزبانی مجموعه ای از فرآیندهای پیچیده اکولوژیکی موجب شکل گیری و جریان مستمری از تولیدات و خدمات می شوند که به اشکال مستقیم و غیرمستقیم در شکوفایی و رفاه اقتصادی جهان و یا معاش انسانی نقش آفرین هستند.

غلامی اضافه کرد: کتاب نقشه خدمات اکوسیستم مشتمل بر 8 فصل است. فصل اول شامل کلیات و مقدمه می باشد. در فصل دوم تاریخچه  مفهوم خدمات اکوسیستم شامل تاریخچه کوتاه از مفهوم خدمات اکوسیستم، منشا خدمات اکوسیستم، از طبیعت تا جامعه و سیستم ها و چالش های طبقه بندی خدمات اکوسیستم مورد بررسی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: فصل سوم به بررسی تاریخچه تهیه نقشه به بررسی مبانی نقشه کشی، تکنیک های تهیه نقشه، نقشه معنایی و نحوی، ابزارهای تهیه نفشه خدمات اکوسیستم، انواع و شرایط تهیه نقشه اکوسیستم، معیارهای سنجش چشم انداز، چالش های  تهیه نقشه خدمات اکوسیستم می پردازد.

به  گفته وی؛ در فصل چهارم  کمی سازی خدمات اکوسیستم، کمی  سازی بیوفیزیکی، رویکردهای ارزش گذاری اجتماعی – فرهنگی، کمی سازی اقتصادی، رویکردهای ارزش گذاری اجتماعی و فرهنگی، مدل سازی کامپیوتری(رایانه ای) برای ارزیابی خدمات اکوسیستم ، بکارگیری دانش تخصصی برای تعیین کمیت خدمات اکوسیستم مورد پردازش قرار گرفته است.

غلامی یادآور شد: در فصل پنجم تهیه نقشه خدمات اکوسیستم، تهیه نقشه خدماتی اکوسیستم، تهیه نقشه خدمات فرهنگی اکوسیستم، رویکردهای تلفیقی(یکپارچه)، تهیه نقشه خدمات اکوسیستم در مقیاس های مختلف بررسی شده است. فصل ششم  نیز به بررسی عدم قطعیت در تهیه نقشه خدمات اکوسیستم شامل مسائل مربوط به داده ها و کمی سازی، خدمات پیچیده اکوسیستم، اندازه گیری و نقشه های عدم قطعیت و تفسیر نقشه می پردازد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان در ادامه، افزود: در فصل هفتم کاربردهای نقشه خدمات اکوسیستم در سیاستگذاری ملی و فراملی، کاربرد خدمات اکوسیستم  در برنامه ریزی قضایی، کاربری زمین، به کارگیری نقشه خدمات اکوسیستم در مناطق دریایی، تجارت و صنعت، امنیت محیطی تجزیه و تحلیل ریسک و خدمات اکوسیستم و در فصل هشتم نتیجه گیری  شامل واژه نامه ها و منابع بررسی شده است.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: از باب اهمیت این موضوعی زیست محیطی کتاب نقشه خدمات اکوسیستم تالیف دکتر ساره حسینی در 424 صفحه به قیمت 80 هزار تومان توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی استان مرکزی به چاپ رسید.

کلید واژه ها: کتاب نقشه اکوسیستم