رئیس هیات داوران مسابقات مناظرات دانشجویی استان مرکزی:

برگزاری مناظرات دانشجویی نشان داد دانشگاه همواره زنده است/دانش باید به حکمت تبدیل شود

۱۲ آذر ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۳ کد : ۶۵۶۰۳ معاونت فرهنگی تاپ خبر
دکتر الحسینی با اشاره به اینکه تجربه برگزاری این مسابقات نشان‌ داده است که دانشگاه همچنان زنده است، افزود: فضای مناظرات فضای یادگیری و روش شناسی است. در این مسابقات بناست که گفتگوی معنابخش به زندگی اجتماعی را تمرین کنیم.
برگزاری مناظرات دانشجویی نشان داد دانشگاه همواره زنده است/دانش باید به حکمت تبدیل شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ دکتر سید محمد الحسینی رئیس هیات داوران مسابقات مناظرات دانشجویی استان مرکزی در آیین افتتاحیه مرحله استانی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویی در استان که با حضور رئیس جهاددانشگاهی استان و تیم های شرکت کننده برگزار شد، اظهارکرد: تجربه برگزاری این مسابقات نشان‌ داده است که دانشگاه همچنان زنده است.

وی افزود: زمانی دانشگاه حیات خود را از دست می‌دهد که اثربخشی دانشجویان و فارغ التحصیلان در محیط خارج از دانشگاه حس نشود. در این صورت دانش تبدیل به بتی خواهد شد که فقط برای صاحب آن بت، مایه تفاخر می‌شود و هیچ نفعی برای دیگران ندارد.

الحسینی ادامه داد: در این صورت سلایقی که در جامعه ‌مستقر خواهد شد، سلایق مبتذلی خواهد بود و محیط های علمی از استدلال خارج می‌شود و دانش تبدیل به عادت می‌شود.

در این سال‌ها هیچوقت پای ثابت مسوولان را در این مسابقات ندیدم

وی اضافه کرد: در این سال‌ها هیچوقت پای ثابت مسوولان را در این مسابقات ندیدم. هدف از این مسابقات، دقیقا برای شکست چنین جوی است. وقتی روز دانشجو مبارک می‌شود که توانمندی خاصی به عنوان دانشجو داشته باشید تا چنین ساختارهایی را بشکنید. ساختار اداری و سازمانی در جامعه ما به حدی چاق شده که مدیران فرصت فکر کردن به خارج از سازمان خود را ندارند و فقط به فکر رسیدگی به سازمان خود هستند.

در مسابقات مناظره به دنبال حقیقت نیستیم

الحسینی با بیان اینکه در مسابقات مناظره به دنبال حقیقت نیستیم، گفت: ما به دنبال روش مندی در علوم انسانی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هستیم. این مسابقات فرصتی برای اندیشه ورزی و تمرین دانشجویان برای نشان دادن بنیاد علمی و معرفت علمی است. این مسابقات فرصتی است برای یادگیری بیشتر و برای اینکه بتوانید به خدمت گرفتن دانش را تمرین کنید.

وی تصریح کرد: این مسابقات فضایی است برای اینکه شما در این محیط بتوانید دغدغه‌های جامعه را بیان کنید.

الحسینی با بیان اینکه فضای مناظرات فضای یادگیری و روش شناسی است، افزود: در این مسابقات بناست که گفتگوی معنابخش به زندگی اجتماعی را تمرین کنیم. در گذشته، استان مرکزی پرورش‌ دهنده مشاهیر بزرگی بوده است که به زندگی معنا می‌بخشیدند. معنا بخشیدن زمانی اتفاق می‌افتد که فضای گفتگو به دانشگاه‌ها انتقال یابد.

دانش باید به حکمت تبدیل شود

وی با تاکید بر اینکه دانش باید به حکمت تبدیل شود، گفت: اگر ما بخواهیم این روش را عملی کنیم، یکی از راه‌هایش برگزاری مسابقات مناظره است. ما به دنبال این نیستیم که کدام گزاره درست است بلکه به دنبال این هستیم که دانشجویان روش مندی را یاد بگیرند و چگونگی نگاه کردن و تسلط به موضوعات را فرا گیرند.

رئیس هیات داوران مسابقات مناظرات دانشجویی استان در پایان در پایان به نقل از ایسنا، تصریح کرد: وقتی موضوعی دغدغه شما باشد با اقتدار درباره موضوع خود صحبت می‌کنید. ما به دنبال روش مندی هستیم و بایستی گزاره‌های منطقی ارائه دهید و عقلانی از گزاره خود دفاع کنید. دانش معرفت شناسی، سوابق تاریخی و اصول روش شناسی و فلسفه در مناظرات می‌تواند کمک دهنده باشد.

شایان ذکر است؛ در آیین افتتاحیه مرحله استانی دوازدهمین دوره مسابقات ملی "مناظره دانشجویی" در استان مرکزی، مراسم قرعه کشی بین تیم های شرکت کننده این دوره از مسابقات انجام شد.

کلید واژه ها: مسابقات مناظره استان مرکزی


نظر شما :