رئیس جهاددانشگاهی:
جهاددانشگاهی بهدنبال اشاعه فرهنگ گفتوگو و تلفیق علم و ایمان است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی در مراسم افتتاحیه مرحله سراسری دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که با رقابت ۶۴ گروه دانشجویی برگزیده در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی برگزارمی شود با تسلیت شهادت خادمان ملت و در صدر آنان رئیس جمهور مردمی شهید آیت الله رئیسی بیان کرد: باعث افتخار است که جهاددانشگاهی توفیق پیدا کرده در سال جاری مرحله کشوری دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران را برگزار کند.
وی با بیان اینکه این نهاد در طول 44 سال گذشته مبدع فرهنگ خود باوری ملی و خط شکنی در علوم جدید و توسعه آن در کشورمان بوده است گفت: این نهاد به دنبال اشاعه فرهنگ گفتوگو و مناظره، اعتماد به جوانان، تلفیق علم و ایمان، تلاش جهادگونه و عالمانه و فرهنگ ما میتوانیم، فرهنگ عزت آفرین و پویا و شادی آفرین و امیدبخش است.
رییس جهاددانشگاهی یکی از برنامههای تأثیرگذار این نهاد را فرهنگ سازی در حوزه گفتوگو دانست و تصریح کرد: این مناظرات برکات فراوانی برای جامعه علمی کشور داشته است. بنابر آیات الهی قرآن کریم، لازمه علمآموزی و شناخت احسن ارائه قول، استماع قول و تبعیت از قول است که انشاءالله همه عزیزان آن را پیگیری میکنند.
دکتر مسلمی نائینی در ادامه گفت: آزاداندیشی و آزادی فکر از مسائلی است که از سوی جهاددانشگاهی و با تأسی به اندیشه امام(ره)، مقام معظم رهبری و شهیدانی همچون شهید مطهری(ره) و ... مورد توجه قرار گرفته است. مقام معظم رهبری نیز در سال ۸۸ در دیدار با نخبگان علمی کشور تأکید کردند که کرسی آزاداندیشی را در دانشگاهها به وجود آورند.
وی با بیان اینکه شهید آیتالله رئیسی نیز همواره اینگونه بیان میکردند که کرسی نظریهپردازی و نقد و مناظره راهی برای تغییر و گسترش مرزهای دانش است ادامه داد: شخص شهید آیتالله رئیسی الگوی این مسأله بوده و همواره خود را در معرض افراد با تفکرات مختلف قرار میدادند. جهاددانشگاهی نیز به عنوان یک نهاد پیشرو و دانشبنیان، مسابقات مناظرات دانشجویان را از سال ۹۱ آغاز کرده و البته باید این موضوع با کیفیت بهتر برگزار شود.
دکتر مسلمی نائینی با تأکید بر اینکه امروز باید کلاسهای درسی از حالت متکلم وحده عبور کرده و با بحث و گفتوگو پیش برود، عنوان کرد: یکی از اهداف جهاددانشگاهی در برگزاری این مسابقات، یادگیری و تمرین دانشجویان برای گفتوگو، بحث و جدل احسن است. جهاددانشگاهی به دنبال کیفیت هرچه بهتر این مسابقات بوده و امیدواریم با تجربههای به دست آمده از این مسابقات، تحولی در حوزه مناظرات ایجاد شود و بتوانیم منویات مقام معظم رهبری در این زمینه که ۲۲ سال از آن میگذرد را تحقق بخشیم.
وی در ادامه گفت: جهاددانشگاهی به دنبال افزایش کیفیت مناظرات با اصلاح شیوهنامههای قبلی و همچنین تقویت موضوعات و روزآمدی آن از طریق کمیته علمی مناظرات است. موضوعاتی مانند محور مقاومت، مسأله فلسطین، انتخابات و موضوعات کلان اقتصادی و... از مسائلی است که در این دوره از مناظرات در نظر گرفته شده است.
رییس جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهای جهاددانشگاهی تقویت حضور موثر در دانشگاه و ایجاد جریان فرهنگی در محیط دانشگاهی برای دانشجویان است.
دکتر مسلمی نائینی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) از همان روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب بر تداوم آزاداندیشی و مسیر نقد و مناظره پافشاری کردند، گفت: ایشان، خود نیز از پیشقدمان این راه بودند و با کسانی که حتی ضد انقلاب ملت ایران بودند به بحث و تبادلنظر و مناظره و نقد برخاستند و تمهیدات استحکام این ویژگی بنیادین و مردمی انقلاب و نظام برآمده از آن را برقرار داشتند.
وی اظهار کرد: برپاداشتن کرسیهای آزاداندیشی خصوصا در دانشگاه و در بین اهل علم و جویندگان دانش و حقیقت بهعنوان وظیفهای ملی، انقلابی، اسلامی و انسانی و نمادی از تداوم انقلاب ملت مسلمان ایران همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار داشته که به منظور پاسخگویی به این مطالبه، جهاددانشگاهی بهعنوان نهادی انقلابی که فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها، بخشی اساسی و جدانشدنی از اقدامات آن به شمار میرود و از سال 1390 اقدام به طراحی و اجرای «مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران» کرده است.
رییس جهاددانشگاهی افزود: تاکنون در شرایطی شاهد برگزاری دوازده دوره از این مسابقات توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی هستیم که این نهاد در دورههای مختلف، فعالیتهای جدید و تازه فرهنگی را در دانشگاهها پایه گذاری کرده که مشخصۀ اساسی آنها تکیه و توجه به حضور فعالانه و مشارکت اثربخش دانشجویان در برنامهریزی و اجرای این برنامهها است.
دکتر مسلمی نائینی ادامه داد: به گواه بسیاری از مسئولان، کارشناسان، نخبگان، مدیران کشوری و دانشگاهیان، این مسابقات یکی از طرحهای موفق فرهنگی است که امروز پس از تجربه موفق جهاددانشگاهی، در قالبهای مشابه در سایر دانشگاهها نیز در دستور کار قرار گرفته که از آنان نیز دعوت میشود تا در اجرای این رویداد همیار این نهاد باشند.
وی افزود: جهاددانشگاهی امروز در ادامه این اقدامات با تأسیس مرکز ملی گفتوگو، مناظره و آزاداندیشی در سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی وارد مرحله نوین و تخصصیتری شده و امیدوار است با مسأله شناسی تخصصی و علمی در این مرکز بتواند قدمی در مسیر حل مسائل و چالشهای کشور بردارد و وظیفه ملی و انقلابی خود را به ثمر برساند.
وی در پایان سخنان خود از همکاریهای معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، شورای فرهنگی دانشگاهها، واحدهای مختلف جهاددانشگاهی و همچنین تلاشها و اقدامات معاونت فرهنگی این نهاد در برگزاری این مسابقات قدردانی و تشکر کرد.
نظر شما :