آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی با حضور در دفتر خبرگزاری خبرگزاری ایسنا - منطقه مرکزی :
کشور با تولید و صادرات آباد می شود نه مصرف و واردات
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان مرکزی ، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی با حضور در دفتر خبرگزاری خبرگزاری ایسنا - منطقه مرکزی به ناموفق بودن واگذاری ها در استان اشاره کرد و افزود: نمونه های متعددی از واگذاری ها در استان مرکزی شامل هپکو، آونگان، آذراب، صنایع نساجی و ... وجود دارد که پس از واگذاری برخی از آنها کلا تخریب و از گردونه فعالیت خارج شدند و مابقی نیز به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درآمدند و حتی نسبت به هپکو هم هیچ اقدام اساسی برای برون رفت از مشکلات بوجود آمده صورت نگرفته و پیگیری های صورت گرفته نیز بی نتیجه مانده است.
وی هدف از اجرای اصل 44 را زمینه سازی رشد و توسعه اقتصادی با بهره گیری از تمامی ظرفیت های موجود با تاکید بر برقراری عدالت اجتماعی و شتاب در رشد اقتصادی دانست و افزود: نظارت بر حسن جریان امور در پروسه واگذاری ها برای تحقق اهداف پیش بینی شده نیز ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی تصریح کرد: انتظار می رفت که در پروسه واگذاری ها شاهد اعجازی در اقتصاد ملی کشور باشیم، اما به دلیل برخی اتفاقات و ساخت و پاخت هایی که از توضیح بیشتر آن عذرخواهی می کنم متاسفانه واگذاری ها ناموفق بوده و شکل خوبی به خود نگرفت و حتی چالش برانگیز شد به گونه ای که به عنوان مثال یک واحد تولیدی با 1400 کارگر که در سال 1385 بالغ بر 285 میلیارد تومان انواع ماشین آلات را تولید کرده و به فروش رسانده است بر اثر واگذاری ناموفق امروز به یکی از بدهکاران بانکی با مشکلات عدیده مواجه شده است.
عضو هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه در مورد خصوصی سازی پالایشگاه شازند نیز گفت: این پالایشگاه در دو فاز احداث شده است که در فاز اول بالغ بر 1.5 میلیارد دلار برای ساخت آن در بیش از 600 هکتار از بهترین و مرغوب ترین اراضی کشاورزی و صنعتی منطقه هزینه شده است و فاز دوم نیز با صرف هزینه ای بالغ بر 5.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است که تحول بزرگی در صنعت نفت و پالایشگاه کشور صورت گرفته است.
وی بیان کرد: در پالایشگاههای دیگر کشور نظیر پالایشگاه آبادان بطور متوسط 32 درصد مازوت تولید می شود در حالیکه در پالایشگاه شازند این میزان 8.9 درصد است. یعنی بدترین نفت از لحاظ کیفیت در این پالایشگاه مجهز و پیشرفته تبدیل به بهترین بنزین یورو 4 و 5 با 17.5 میلیون لیتر ظرفیت میشود و در مجموع در کنار تولید بنزین هواپیما و گازوئیل بالغ بر 30 میلیون لیتر بنزین، میزان ظرفیت تولیدی این پالایشگاه است.
امام جمعه اراک تصریح کرد: آیا امکان دارد چنین پالایشگاهی زیان ده باشد؟ هیچ عاقلی چنین موضوعی را باور نخواهد کرد. برآورد ما از پالایشگاه شازند این است که تولیدات آن به دلیل مرغوبیت، در کشور منحصر بفرد است .
وی با بی منطق توصیف کردن اظهارات برخی افراد مبنی بر زیان ده بودن پالایشگاه شازند، گفت: این چه حرف بچهگانهای است که آقایان بر زبان جاری می کنند و ادعا می کنند که پالایشگاه ضرر ده است.
وی با بیان اینکه در خصوص این صنایع باید قیمت گذاری مناسبی صورت گیرد و طبق قانون وارد بورس شوند، گفت: وقتی حرف از ضررده بودن این صنایع به میان می آید، در واقع این واحدهای گرانقیمت را به یک لقمه چرب برای برخی تبدیل می کند، به همین دلیل موارد مربوطه به مقام معظم رهبری منعکس شد و لازم است که تمام زوایای این موضوعات بررسی شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر غیرکارشناسی بودن واگذاری پالایشگاه شازند به بهانه زیان ده بودن آن گفت: این پالایشگاه از هر جهت سودده است و بالغ بر 1300 واحد مسکونی به ارزش هر واحد مسکونی بالغ بر 400 میلیون تومان به قیمت امروزی در شهر مهاجران احداث کرده است و زیرساختهای آن نظیر زمین، سهم آب از سد کمال صالح، تکنولوژی برتر و ... از هر جهت سرمایهای بزرگ برای کشور محسوب میشود. اگر این واحد صنعتی در جریان خصوصی سازی به سرنوشت سایر واحدهای صنعتی تبدیل شود قطع به یقین تولید بنزین در آن متوقف خواهد شد.
وی بیان کرد: در عین حال اگر هم قرار باشد که پالایشگاه به بخش خصوصی واگذار شود اولا باید قیمت گذاری آن واقعی و به دور از تبانی باشد و ثانیا مطابق با قوانین واگذاری در بورس و با استفاده از روش های معتبر در واگذاری انجام شود.
وی با تاکید بر اطلاع رسانی شفاف و صحیح در خصوص نحوه واگذاری پالایشگاه به بخش خصوصی گفت: بنده به عنوان نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و دارای مسئولیتهای متعدد در کشور از نحوه واگذاری و فعالیتهای پالایشگاه اطلاع دقیقی ندارم، حتی اطلاعات را بلوکه هم میکنند، این چه برخوردی است که با اینجانب که به عنوان دلسوز اقتصاد کشور هستم و سهم بسزایی در طول 40 سال گذشته در تاسیس پتروشیمی و پالایشگاههای کشور داشتم، میشود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بر شفاف سازی در نحوه واگذاریها تاکید کرد و افزود: لازم است اگر بنا بر خصوصی سازی هم باشد، با دعوت از کارشناسان امین و دلسوز ضمن قیمت گذاری واقعی و شفافیت در تمامی پروسه واگذاری، این پالایشگاه را از طریق مجاری قانونی به بخش خصوصی که دارای کارآمدی و اهلیت لازم است واگذار شود.
وی از دولت، مجلس، مجمع تشخیص مصحلت نظام، وزارت نفت، سازمان خصوصیسازی و سایر مدیران خواست تا به گونهای خصوصی سازی در این پالایشگاه اتفاق بیفتد که به سرنوشت سایر طرحهای خصوصی سازی شده همچون هپکو دچار نشود و رسانهها هم باید پیگیر روند خصوصی سازی و شفافیت در امور باشند.
دری نجف آبادی در ادامه با اشاره به پیگیری های صورت گرفته در خصوص مشکلات شرکت هپکو و سایر واحدهای تولیدی استان که با چالش مواجه شدند گفت: در همین رابطه از طریق ارسال گزارش مکتوب به دفتر رهبر معظم انقلاب، تذکراتی به دولت برای حل مشکلات داده شده است که منجر به بازدید و پیگیری مشکلات از سوی نمایندگان دولت و معاون اول رئیس جمهور شد و در خصوص پالایشگاه و نیروگاه شازند به عنوان گنج با عظمت استان و کشور نیز گزارش مشروحی به دفتر رهبری ارائه شده است و امیدواریم شرایط به گونه ای رقم بخورد که کشور ما از این گنج با عظمت براساس مصالح قانون بهره مند شود و به عنوان یک کانون با عظمت ارزآفرین همچنان در خدمت اقتصاد کشور باشد.
نظر شما :