مروری بر جزئیات نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی(ع)
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان مرکزی، مجید رستگاریگوهر، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی در گفتوگو با ایکنا از استان مرکزی، در تشریح نحوه برگزاری نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی(ع) گفت: این جشنواره در دو سطح شهرستانی و ملی توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بینالمللی امام رضا(ع) و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
وی اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی(ع)، گسترش فرهنگ کتابخوانی و مطالعه کتابهای مرتبط با سیره پاک ائمه معصومین علیهمالسلام به ویژه حضرت امام رضا(ع)، شناسایی و معرفی کتابهای فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهلبیت(ع) از طریق تولید و انتشار گسترده این آثار را از اهداف برگزاری نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی(ع) بیان کرد.
رستگاریگوهر تصریح کرد: هر ساله مرتبط با سیره یکی از معصومین(ع) به کتابهای جشنواره افزوده میشود که در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی(ع)، سه کتاب «هشت قصه از امام جواد(ع)»، «درختی که بال درآورد» و «سیره تقوی(ع)» ویژه ابنالرضا امام جواد(ع) با عنوان بخش ویژه در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص منابع جشنواره رضوی(ع) اظهار کرد: در فراخوان نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، ۱۲ کتاب در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» معرفی شده است، کتابها در رده «کودک» (۴ تا ۸ سال) «کبوترها و آهوها» نوشته سیداحمد میرزاده از انتشارات بهنشر و کتاب «فاطمه و فاطمه»(شباهتهای حضرت معصومه (س) با حضرت زهرا سلامالله علیهما) نوشته محمد مهاجرانی از انتشارات زائر ویژه متولدین ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴، کتاب«امام رضا (ع)» ویژه گروه سنی(۹تا۱۲)نوشته زهرا عبدی از انتشارات جمکران و کتاب «هشت قصه از امام جواد(ع)» نوشته حسین فتاحی از انتشارات قدیانی برای متولدین ۱۳۸۶تا ۱۳۸۹.
رستگاریگوهر ادامه داد: در رده سنی «نوجوان» (۱۳ تا ۱۷ سال) نیز آثاری چون «راز آن بوی شگفت؛ داستانی بر اساس زندگی امام رضا علیهالسلام» نوشته فریبا کلهر از انتشارات بهنشر، «با کبوترهای گنبد؛ سرودههایی درباره امام رضا علیهالسلام برای نوجوانان» نوشته احمد میرزاده از انتشارات به نشر و همچنین در بخش ویژه این رده سنی کتاب «درختی که بال در آورد؛ داستانهایی از زندگی امام جواد علیه السلام» نوشته مجید ملامحمدی از انتشارات بوستان کتاب به عنوان منابع جشنواره معرفی شده است.
این مقام مسئول در خصوص کتابهای رده سنی جوان و بزرگسال(۱۸سال به بالا) نیز گفت: در این گروه سنی پنج کتاب تحت عناوین «مهارتهای ارتباط مؤثر در سیره امام رضا علیهالسلام» نوشته علی جانفزا و علی خیاط از انتشارات بهنشر، «فصل فیروزه» نوشته محبوبه زارع از انتشارات کتابستان معرفت، «درّ عصمت؛ مروری بر زندگانی حضرت معصومه سلاماللهعلیها» نوشته علی اشرف عبدی از انتشارات زائر، «ابوالفضل نهضت رضوی، زندگانی حضرت احمدبنموسی علیهالسلام شاهچراغ» نوشته محمدرضا سنگری از انتشارات شاهچراغ و در بخش ویژه این رده سنی نیز کتاب «سیره تقوی؛ ترجمه و توضیح چهل حدیث درباره سیره امام جواد علیهالسلام» نوشته جواد محدثی از انتشارات بهنشر معرفی شده است.
وی از برگزاری این جشنواره در دو بخش فردی و خانوادگی خبرداد و افزود: علاقهمندان میتوانند با مطالعه منابع مرتبط با این بخش، در دو شیوه مکتوب و الکترونیکی در جشنواره شرکت کنند.
رستگاریگوهر در خصوص مقررات شرکت در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی(ع) نیز گفت: در بخش شرایط و مقررات فراخوان جشنواره رضوی(ع) آمده است شرکت در این جشنواره برای عموم علاقهمندان در تمامی گروههای سنی جایز است و شرکت برای عموم کتابداران علاقهمند، تنها در بخش الکترونیک امکانپذیر است.
وی اضافه کرد: کودکان برای شرکت در بخش کودک، میتوانند به یکی از دو شیوه ترسیم نقاشی و ارسال فیلم موبایلی اقدام کرده و با کشیدن نقاشی از جذابترین بخش مورد علاقه کتاب در برگههای مسابقه (که توسط کتابخانههای عمومی سراسر کشور توزیع و پس از تکمیل، تحویل گرفته میشود) و یا ارسال یک فیلم موبایلی، شامل معرفی کتاب و یا خواندن بخشهای جذابی از کتاب، در این جشنواره شرکت کنند.
رستگاریگوهر در مورد چگونگی شرکت نوجوان در جشنواره اظهار کرد: علاقهمندان در بخش نوجوان میتوانند به دو شیوه ترسیم نقاشی از جذابترین بخش کتاب در برگههای مسابقه نقاشی و پاسخگویی به سئوالات چهار گزینهای به صورت مکتوب و الکترونیکی بر اساس کتابهای معرفی شده در جشنواره و همچنین ارسال یک فیلم موبایلی، شامل معرفی کتاب دلخواه اعم از منابع جشنواره و منابع آزاد مرتبط با موضوع در جمع یا گروههای مختلف(دوستان، خانواده، همکاران و...) از طریق سایت در این جشنواره شرکت کنند.
وی بیان کرد: جوانان و بزرگسالان علاقمند به شرکت در جشنواره رضوی میتوانند از سه شیوه مختلف در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کنند. شیوه اول، مطالعه کتابهای معرفی شده جشنواره و پاسخگویی به سوالات چهار گزینهای بصورت مکتوب یا الکترونیک، شیوه دوم ارسال فیلم موبایلی از معرفی کتاب دلخواه (اعم از منابع جشنواره و منابع آزاد مرتبط به جشنواره در جمع یا گروههای مختلف (دوستان، خانواده، همکاران و...) از طریق سایت و شیوه سوم ارسال معرفی کتاب دلخواه، تصویر و مشخصات آن (به صورت متنی) در حد یک پاراگراف( ۳۵۰ کلمه) از طریق سایت.
رستگاریگوهر بااشاره به اینکه برگزیدگان نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی(ع) در دو سطح ملی و شهرستانی معرفی و با اهدای لوح تقدیر و هدایای نقدی از آنها تجلیل میشوند، تصریح کرد: بر این اساس در سطح ملی از ۸۰ نفر به عنوان برگزیدگان فردی از جمله ۱۰ کودک برگزیده در بخش نقتشی و ۱۰ کودک در بخش پویش مجازی، در رده سنی نوجوانان نیز ۱۰ برگزیده در بخش مکتوب،۱۰ برگزیده در بخش پویش کتابخوان ۱۰ برگزیده در بخش نقاشی، همچنین در رده سنی جوان و بزرگسال ۱۰ برگزیده در بخش مکتوب، ۱۰ برگزیده در بخش معرفی کتاب و ۱۰ برگزیده در بخش پویش کتابخوان معرفی و تجلیل میشوند.
وی ادامه داد: همچنین در این جشنواره از هشت خانواده برتر با اهدای لوح سپاس، تندیس جشنواره و مبالغ نقدی تجلیل میشود که بر این اساس از دو خانواده ۲ نفره، دو خانواده ۳ نفره، دو خانواده ۴ نفره و دو خانواده ۵ نفر به بالا تجلیل میشوند.
رستگاریگوهر اضافه کرد: جشنواره مذکور در سطح شهرستانی نیز با توجه به تعداد کتابخانههای شهرستان و میزان شرکتکننده، از ۸ برگزیده تجلیل میکند که بر این اساس در رده سنی کودک یک برگزیده در بخش نقاشی و یک برگزیده در بخش پویش مجازی، در رده سنی نوجوان یک برگزیده در بخش مکتوب، یک برگزیده در بخش پویش کتابخوان و یک برگزیده در بخش نقاشی در رده سنی جوان و بزرگسال یک برگزیده در بخش مکتوب، یک برگزیده در بخش معرفی کتاب و یک برگزیده در بخش پویش کتابخوان معرفی و تجلیل میشوند.
وی افزود: همچنین در این بخش از ۲ خانواده برتر در هر شهرستان (فارغ از تعداد نفرات) با اهدای لوح سپاس، تندیس جشنواره و مبالغ نقدی تقدیر میشود که بر این اساس، از دو خانواده ۲ نفره، دو خانواده ۳ نفره و دو خانواده ۴ نفره و دو خانواده ۵ نفر به بالا تجلیل میشوند.
رستگاریگوهر در رابطه با نحوه دریافت منابع نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی(ع) هم گفت: علاقمندان برای دریافت فایل کتابها میتوانند به آدرس www.razavi.iranpl.ir مراجعه و یا جهت دریافت امانی کتابهای مسابقه به کتابخانههای عمومی سراسر کشور مراجعه کنند. شرکتکنندگان میتوانند علاوه بر ارسال آثار از طریق الکترونیک آثار مکتوب خود را به نزدیکترین کتابخانه عمومی محل زندگیشان تحویل دهند.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی در پایان با اشاره به اینکه شرکتکنندگان بخش مکتوب میتوانند برگههای پاسخنامه و نقاشی را از طریق مراجعه به یکی از کتابخانههای عمومی دریافت و پس از تکمیل به کتابخانه تحویل دهند، اظهار کرد: مهلت شرکت در مسابقه ۲۸ خرداد سال جاری اعلام شده است.
نظر شما :